Hacı adaylarını Bakan Müezzinoğlu uğurladı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda hac görevini yerine getirecek olan hacı adayları, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adaylarını Bakan Müezzinoğlu uğurladı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda hac görevini yerine getirecek olan hacı adayları, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Törene katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Hacı adayları, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, diğer yetkililer ve hacı adaylarının yakınları katıldı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen hacı adayları okunan dualarla yolcu edildi.

"1 MİLYON 244 BİN 629 KAYITLI HACI ADAYIMIZ VAR"

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, bu yıl yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin hacı olmak için kayıt yaptırdığını belirterek, "İstanbul'da 2'nci kafilemizi uğurluyoruz. Merasim bu kafileye nasip oldu. İstanbul'dan bu sene 8 bin 680 hacımız gidecek. Bunların 4 bin 997'si Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gidiyor. Çevre illerinin de hacıları buradan gidiyor. İki havalimanından 7 bin 600 hacıyı uğurlayacağız. 34 kafilemiz gidecek. Şu anda bu sene kayıtlı 1 milyon 244 bin 629 hacı adayımız var. Dualarınızı ihmal etmeyin. İçinizden geldiği gibi isteyin memleketimiz için, devletimiz için isteyin. Hayırlısını isteyin, iyisini isteyin" dedi.

"BULAŞICI HASTALIKLARA KARŞI VERDİĞİMİZ BROŞÜRLERİ İNCELEYİN"

Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, "Birey olarak sizlerin ruh ve fiziksel sağlığınıza inanıyorum ki çok önemli katkısı olacak. Haccın temel mesajı Müslümanlar'ın birlik ve beraberliğidir. Ne yazık ki haccın mesajlarından İslam dünyası olarak yeterince faydalanamıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak hacılarımızın ve hacı adaylarımızın yanındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu anlamda sağlık alanında verdiği hizmetler diğer ülkelerden gelen hacılarımıza da her türlü örnek sağlık hizmeti veriyor, vermeye devam edecek. Zaman zaman erken aşılanma, MERS virüsü gibi bulaşıcı hastalıklarla ilgili de sizi devamlı bilgilendiriyoruz. İnanıyorum ki Diyanet İşleri Başkanlığımıza da teslim ettiğimiz broşürlerden de istifade ederek bulaşıcı hastalıklardan korunmak adına da sağlık Bakanlığı'nın yanınızda olduğunu hissedeceksiniz" diye konuştu.

Gözyaşları içinde çok mutlu olduğunu ifade eden bir hacı adayı, "Çok mutluyum. Allah herkese böyle mutluluk versin. Herkesi iyilikten ayırmasın, dualarımız kabul olsun" diye konuştu.

8 yıldır hacca gitmeyi bekleyen bir hacı adayı da, "8 yıldır bekliyordum, nasip şimdiye oldu. Eşimle birlikte yazıldık. O 3 yıl önce hayatını kaybetti. Buruk gidiyorum. Askerlerimin canı yanmasın, ocaklar sönmesin" dedi.

Hacı adayları dualar eşliğinde uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem