Hacı adayları bu uyarıya dikkat!

Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinde görülen ve son bir Türk hastada tespit edilen ölümcül MERS-COV virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı önlem paketi hazırladı. İşte bakanlık tarafından alınan önlem paketi:SAĞLIK PERSONELİ SAYISI ARTACAK-Suudi

Hacı adayları bu uyarıya dikkat!

Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinde görülen ve son bir Türk hastada tespit edilen ölümcül MERS-COV virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı önlem paketi hazırladı. İşte bakanlık tarafından alınan önlem paketi:

SAĞLIK PERSONELİ SAYISI ARTACAK

-Suudi Arabistan’daki vaka sayılarının artmasına bağlı olası salgın durumu göz önünde bulundurularak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Umre ve Hac dönemlerinde görevlendirdiği sağlık personeli sayısının ve niteliği artırılacak.

ÇİĞ SEBZE VE MEYVELER İYİCE YIKANMALI

-Körfez Ülkelerine gidecek vatandaşlar hayvanlarla temas etmemek, çiğ süt ve hayvansal ürünler tüketmemek, çiğ tüketilecek sebze ve meyvelerin iyice yıkanarak tüketilmesi, el ve kişisel hijyen kurallarına dikkat etmesi ve kalabalık alanlarda maske kullanması konusunda bilgilendirilecek.

YOLCULAR TEMASTAN SONRA TAKİP EDİLECEK

-MERS-CoV kesin tanısı konan vakalar ile aynı uçakta seyahat etmiş olan yolculardan iki ön, iki arka, iki yan koltuktaki tahmini temaslı yolcuların bilgilerine ulaşılacak ve bu kişilerin temastan iki hafta sonrasına kadar takip edilecek.

 MERS-CoV HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

-Suudi Arabistan başta olmak üzere hastalığın görüldüğü körfez ülkelerine gidecek vatandaşlara, din görevlilerine ve sağlık personeline yönelik MERS-CoV hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

TÜRK HASTALARA AİT BİLGİLER SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLECEK

-Hac vazifesi için Suudi Arabistan’da bulunan ve Suud hastanelerinde tedavi gören Türk hastalara ait bilgilerin ivedilikle Sağlık Bakanlığına gönderilecek.

TÜRK HASTANIN DURUMU İYİ

Şu anada kadar Türkiye'de Mers-Cov virüsüyle ilgili bir vaka bulunmazken, Suudi Arabistan'da bu virüse yakalanmış 65 yaşındaki Türk hastanın tedavisi ise devam ediyor. bakanlık tarafından verilen bilgiye göre 65 yaşındaki Türk vatandaşının genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirdi. Ayrıca Suudi Arabistan’a gideceklerin Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarını dikkate alarak seyahat etmesinde sakınca olmadığı da ifade edildi. Bakanlığın virüse karşı belirlediği önlemler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun internet sitesinde yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem