Hacca gidemeyenler belli oluyor

Türkiye 'de bu sebeple önceden belirlenen hacı adaylarının yüzde 20'sini seneye kurasız gitmeleri şartıyla erteleme kararı aldı. Kabe çevresinde yapılan geniştelme çalışmaları sebebiyle bu yıl hacca gidecek olan hacı adayların sayısının düşürüleceği duyur

Hacca gidemeyenler belli oluyor

Türkiye 'de bu sebeple önceden belirlenen hacı adaylarının yüzde 20'sini seneye kurasız gitmeleri şartıyla erteleme kararı aldı.

 Kabe çevresinde yapılan geniştelme çalışmaları sebebiyle bu yıl hacca gidecek olan hacı adayların sayısının düşürüleceği duyurulmuştu. Suudi Arabistan yapılan çalışmalar nedeniyle bu yıl her ülkenin hacca gönderdiği hacı adaylarının  kontenjanını yüzde 20 düşürmelerini istemişti. Türkiye 'de bu sebeple önceden belirlenen hacı adaylarının yüzde 20'sini seneye kurasız gitmeleri şartıyla erteleme kararı aldı.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kontenjanda azaltmaya gidilmesi üzerine adaylara gönüllü ertelemeleri için çağrıda bulunmuştu. 3 bin 400 hacı adayı Görmez'in çağrısına yanıt vererek , bu yıl ki hac haklarından vazgeçtiler.
 
Türkiye, bu yıl 14 bin 800 hacı adayının haklarını önümüzdeki seneye ertelemek zorunda kaldı. Bu adayların 3 bin 400'ü gönüllü olarak bu haklarından feragat ettiler. Geriye kalan 11 bin 400 aday ise 24 Temmuz 'da gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek.Belirlenen adaylar ve gönüllü vazgeçen adaylar önümüzdeki yıl kurasız ve bu sene ki ücretlerle  hacca gidebilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem