Hacca gidecekler bu habere dikkat

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, hacca gitmek isteyen kişilerin 20 Şubat tarihine kadar konaklama tercihlerini ve adres değişikliklerini yapmaları gerektiğini belirtti. Can,  yaptığı açıklamada, Ordu’da hacca gitmek isteyen kişilerin genellikle ileri yaştaki in

Hacca gidecekler bu habere dikkat
Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, hacca gitmek isteyen kişilerin 20 Şubat tarihine kadar konaklama tercihlerini ve adres değişikliklerini yapmaları gerektiğini belirtti.
 
Can,  yaptığı açıklamada, Ordu’da hacca gitmek isteyen kişilerin genellikle ileri yaştaki insanların olduğunu söyledi.
 
"Ordu’da hacca gitmek isteyen kişi sayısı her geçen gün artmakta. Bu konuyla ilgili bizlere sürekli olarak sorular yönetilmektedir" diyen Can, şöyle devam etti:
 
"Suudi Arabistan makamları ile imzalanan 2015 yılı hac protokolü ile ülkemize verilen resmi hac kontenjanından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 20 kısıtlama yapılmasına karar verildi. Ordu’da hacca gitmek isteyen kişiler genellikle 50 yaş üstü kişiler. Ben gençleri hac görevlerini yapmaya davet ediyorum. Çünkü hiç zorlanmadan rahat bir şekilde görevlerini ifa edebilirler. Hacı adaylarından hac konaklama türü tercihi ve adres değişikliği yapmak isteyenler 16 - 20 Şubat 2015 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabileceklerdir."
 
Kuranın 12 Nisan’da yapılacağını söyleyen Can, şöyle konuştu:
 
"2015 yılında hac ön kaydı alınmayacak olup, 2007 yılında kayıtlı olan ve 2014 yılına kadar da kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına 2014 yılı kura sıra numarasına göre kesin kayıt hakkı verilecektir. Önceki yıllarda ön kayıt yaptıran hacı adaylarının kayıtları Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenecektir. 2015 yılı hac kurası 12 Mart 2015 Perşembe günü saat 11.00’de bilgisayar ortamında çekilecektir. Kura, hacı adaylarının müracaat ettikleri ilde, tercih ettikleri “Normal, müstakil ve otel” hac konaklama türlerinde, güncel listeler üzerinden sıraya konulması şeklinde çekilecek, kura çekiminde asıl ve yedek tasnifi yapılmayacaktır. Hacı adaylarının kesin kayıt yaptıracakları organizasyonu serbestçe tercih etmelerine imkan sağlamak amacıyla, kura çekiminde diyanet ve acenta ayırımı yapılmayacaktır."
 
Müftü Can, normal hac ücretlerinin 3 taksit halinde 3 bin 600 dolar, müstakil hac ücretlerinin (iki kişilik) 3 taksit olarak 5 bin dolar olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem