Hac kayıtlarında yeni dönem!

Bu yıl hacca gidecekler için kura çekiminin ardından kayıtlar başladı. Hacı adayları bu yıl randevulu sistemle il müftülüğüne çağrılmasına rağmen yoğunluk oluştu. Bu yıl hacca 2007'den beri kesintisiz kayıt yaptıran yaklaşık 44 bin kişi kuraya katılmadan

Hac kayıtlarında yeni dönem!

Bu yıl hacca gidecekler için kura çekiminin ardından kayıtlar başladı. Hacı adayları bu yıl randevulu sistemle il müftülüğüne çağrılmasına rağmen yoğunluk oluştu. Bu yıl hacca 2007'den beri kesintisiz kayıt yaptıran yaklaşık 44 bin kişi kuraya katılmadan gidecekken, yaklaşık 11 bin kişi de kura sonucu belirlendi. Hacca gidecekler kesin kayıt yaptırabilir belgelerini 16-27 Mart tarihlerinde, önceden belirlenen işlem tarihi ve sıralarına göre il müftülüklerine giderek alacak. 

YOĞUNLUK OLUŞTU 

Hac kesin kayıtları randevulu sisteme göre bugün başlamasına rağmen Ankara İl Müftülüğü önünde vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Ankara İl Müftülüğünde yaptığı açıklamada, daha önce günlük randevu sistemi olmadığını bu yüzden vatandaşların kayıtların başladığı ilk günden Ankara Müftülüğünün önüne yığıldığını söyledi. 

GÜNLERE YAYILDI 

Bu yıl kayıtları günlere yaydıklarını, vatandaşların hangi gün kesin kayıt yaptıracağını internetten aldıkları kayıt belgesinde gördüklerini vurgulayan Günenç, “Bütün illerimizde uyguluyoruz. İllerin kontenjanları farklı olduğu için bir gün de bitiren ilimiz de var, iki güne yayılan ilimiz de var. Ankara, İstanbul, İzmir gibi bir kaç güne yayılan illerimiz de var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem