Habur’da 9 PKK’lı teslim oldu

Şırnak'ta PKK'dan kaçan örgüt üyeleri güvenlik güçlerine teslim olmaya devam ediyor. PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçıp Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'na gelen örgüt üyeleri ile birlikte; Cudi, Gabar, Kato gibi dağlarda örgü

Habur’da 9 PKK’lı teslim oldu

Şırnak'ta PKK'dan kaçan örgüt üyeleri güvenlik güçlerine teslim olmaya devam ediyor. PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçıp Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'na gelen örgüt üyeleri ile birlikte; Cudi, Gabar, Kato gibi dağlarda örgüt adına faaliyet gösteren PKK'lılar da teslim oluyor. Kuzey Irak kamplarından kaçan 9 PKK'lı, Habur Sınır Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan PKK'lıların silahsız ve teçhizatsız olarak geldikleri belirtildi. Valilik rakamlarına göre 21 Mart 2013 - 03 Aralık 2014 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerinde 473 PKK'lının teslim olduğu belirtildi.

Teslim olan PKK'lılarla ilgili valilik yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 9 kişi terör örgütünden kaçıp Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olmuştur. 21 Mart 2013 - 03 Aralık 2014 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı; Polis sorumluluk bölgesinde 23, Jandarma sorumluluk bölgesinde 46 ve Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne de 404 olmak üzere toplamda 473 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem