Güvenlik güçlerine mayın tuzağı

 Siirt-Eruh karayoluna mayın tuzaklayan teröristler, patlayıcının farkedilmesi üzerine çağırılan bomba imha ekiplerinin gelişi sırasında mayını uzaktan kumanda ile patlattı.Patlamada ölen ve yaralanan bulunmadığı belirtilirken, kaçan PKK'lıları etkisiz ha

Güvenlik güçlerine mayın tuzağı

 

Siirt-Eruh karayoluna mayın tuzaklayan teröristler, patlayıcının farkedilmesi üzerine çağırılan bomba imha ekiplerinin gelişi sırasında mayını uzaktan kumanda ile patlattı.

Patlamada ölen ve yaralanan bulunmadığı belirtilirken, kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Siirt-Eruh karayolunun 20'inci kilometresindeki Eğlence ile Çırpılı Jandarma Karakolları arasında yolda bu sabah saatlerinde kontrol yapan askerler PKK'lılar tarafından bir mayın tuzaklandığını belirledi.

Karayolu hemen trafiğe kapatılarak Siit Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı ekipler istendi. Bomba imha uzmanlarının bölgeye yaklaştığı sırada teröristler mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada ilk bölgilere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Patlamanın ardından Siirt-Eruh ve Şırnak karayolu trafiğe kapatıldı. Bölgede mayınlı tuzak kuran teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların kaçış yollarına özel eğitimli komandolar indirildi. Bölgede karadan da operasyonlar sürdürülüyor.

Bu arada güvenlik güçleri karayolunda başka patlayıcı bulunup bulunmadığını da araştırıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem