"Güvenli ve yaşanabilir böle Doğu Karadeniz"

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA), "Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi" ve " Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi" mali destek programları kapsamında başvuran toplam 86 projeye 36,618 Milyon TL’lik destekte bu

"Güvenli ve yaşanabilir böle Doğu Karadeniz"
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA), "Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi" ve " Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi" mali destek programları kapsamında başvuran toplam 86 projeye 36,618 Milyon TL’lik destekte bulunacak. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, destek almaya hak kazanan projelerin bölge turizmine çarpan etkisi oluşturmasını hedeflediklerini kaydetti. Kaldırım “Ajansımız tarafından çıkılan proje çağrısı kapsamında bölgemizden 153 proje başvurusu yapıldı. Yapılan proje başvuruları bağımsız değerlendiricilerimiz tarafından değerlendirildikten sonra 86 proje destek almaya hak kazandı. Toplam maliyeti 62.758 Milyon TL olan projelerimizin 36,618 Milyon TL’lik kısmı ajansımız tarafından karşılanacak. Desteklediğimiz 86 proje bölgemiz için inşallah hayırlı olacak” dedi.
 
“TURİZM KALİTESİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
 
Bölgenin kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirecek, bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak ve turizmden alınan payı arttıracak çalışmalar yaptıklarını belirten Genel Sekreter Kaldırım, “Sağlamış olduğumuz destek ile turizmde yenilikçi anlayışlarla turizm çeşitliliğinin, kalitesinin, konaklama sayısı ve niteliğinin arttırılarak, turizm faaliyetlerinin tüm yıla ve bölgeye yayılmasını amaçladık. Turizmden elde edilen katma değerin arttırılarak sürdürülmesi turizm anlayışının geliştirilmesi amaçlıyoruz. Turizm konusunda hizmetlerin kalitesinin attırılması ve işletmelerde müşteri odaklı hizmet anlayışının geliştirilmesini hedeflerimiz arasında. Çevreye duyarlı alternatif enerji kaynaklarının kullanıldığı turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesi, turizm uygulamalarında yeni teknolojilerin kullanılmasını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“GÜVENLİ VE YAŞANABİLİR BÖLGE DOĞU KARADENİZ”
 
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ülkemizin en güvenli bölgelerinden biri olduğunu kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, “Doğu Karadeniz Bölgemiz ülkemizin en güvenilir ve yaşanılabilir bölgelerinden biri. Bölgemizin bu özellikleri nedeniyle de turistlerimiz tarafından tercih ediliyor” biçiminde konuştu.
 
Öte yandan “Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi” mali destek programı kapsamında kamu ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan 41 başvurudan 20’sinin destek almaya hak kazandığı ifade edilirken, bu projelerin 17.674 Milyon TL’lik kısmı destekleneceği belirtildi.
 
"Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi" kapsamında ise özel sektör tarafından yapılan 112 proje başvurudan 66’sının destek almaya hak kazandığı kaydedilirken, bu projelerin 18.944 Milyon TL’lik kısmının ajans tarafından karşılanacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler