Güven'in sözleri bana cesaret verdi!

"Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamaları beni çok duygulandırdı ve bana cesaret verdi. Bu sözler üzerine örgütten ayrılıp teslim olmaya karar verdim"Terör örgütünün dağ kadrosundan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı F.A., ifadesin

Güven'in sözleri bana cesaret verdi!

"Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamaları beni çok duygulandırdı ve bana cesaret verdi. Bu sözler üzerine örgütten ayrılıp teslim olmaya karar verdim"

Terör örgütünün dağ kadrosundan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı F.A., ifadesinde Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerinden cesaret alıp teslim olduğunu anlattı.

Yaklaşık 2 yıl önce PKK'ya katılarak Tunceli kırsalında faaliyet yürüten Diyarbakır'ın Ergani ilçe nüfusuna kayıtlı F.A. adlı PKK'lı, güvenlik güçlerine teslim oldu. Jandarmadaki ifadesinin ardından Diyarbakır'da TMK 10. maddesi ile görevli savcıya ifade veren F.A., Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerinden cesaret alarak teslim olduğunu söyledi. PKK'lı F.A.'nın ifadesinde "Terör örgütüne katıldığım için pişmanım ve pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum.

Terör örgütünden kaçtıktan sonra ilk başlarda teslim olmaktan korktum. Fakat kaldığım evde televizyondan izlediğim Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamaları beni çok duygulandırdı ve bana cesaret verdi. Bu sözler üzerine örgütten ayrılıp teslim olmaya karar verdim" dediği öğrenildi. Hiçbir eyleme katılmadığı belirlenen F.A., etkin pişmanlıktan yararlanıp serbest kaldı.

GÜVEN HAKKINDA İNCELEME DEVAM EDİLİYOR

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, geçtiğimiz hafta yeni göreve başladığı kentte gazetecilerle tanışma toplantısında "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" şeklindeki açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepkisine maruz kalan Güven hakkında inceleme başlatılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından inceleme sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem