Güreşçinin ölümü araştırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında kafasına aldığı bir darbe sonucu kafa tası çatlayarak hayatını kaybeden 14 yaşındaki güreşçi Rıfat Tatlıtürk'ün ölümünün ailesinin talebi üzerine yeniden araştırılması talimatı verdi.2008 yılında Rize'nin İyider

Güreşçinin ölümü araştırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında kafasına aldığı bir darbe sonucu kafa tası çatlayarak hayatını kaybeden 14 yaşındaki güreşçi Rıfat Tatlıtürk'ün ölümünün ailesinin talebi üzerine yeniden araştırılması talimatı verdi.

2008 yılında Rize'nin İyidere ilçesinde Güreş Eğitim Merkezi'nde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün ölümü bir süre önce , TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından gündeme alınmıştı. Talıtürk'ün annesi Sevilay Tatlıtürk geçtiğimiz gün konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneysu ilçesindeki evinde görüşmek istedi. Başbakan Erdoğan, acılı annenin görüşme talebini kabul ederek anneyi Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde kabul etti.

Tatlıtürk'den alınan bilgiye göre kendisi Başbakan'dan “5 yıl önce İyidere ilçesinde bulunan Güreş Eğitim Merkezi'nde rahatsızlanarak hayatını kaybeden 14 yaşındaki oğlu Rıfat Tatlıtürk'ün Adli Tıp Raporu sonucu kafasına aldığı bir darbe sonucu öldüğünü, 5 yıl süren davada halen ölümün aydınlatılamadığı ve oğlunun ölümünün aydınlatılması” talebinde bulunduğunu söyledi.

Tatlıtürk, kendisini dinleyen Başbakan Erdoğan'ın daha önceden de konuya vakıf olduğunu belirterek yanında bulunan ilgililere konunun derinlemesine araştırılarak en kısa zamanda ölümün aydınlatılması talimatını verdiğini söyledi.2008 yılında Güreş Eğitim Merkezi'nde bulunduğu sırada rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün, 2011 yılında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından verilen, "kişinin ölümünün künt kafa travmasına bağlı epidural kanama ve gelişen komplikasyonlardan ileri geldiği oy birliği ile mütalaa olunur" raporu ile aldığı bir darbe sonucu hayatını kaybettiği kesinlik kazanmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem