Gurbetçilerin seçim çilesi

Gümrük kapılarında oy verme işleminin başladığı 10 Mayıs'tan önce yurda giriş yapan gurbetçiler oy kullanmak için geldikleri Atatürk Havalimanı'nda oy kullanamayınca gümrük memurları ve İlçe Seçim Kurulu görevlileri ile tartıştı.Yurtdışında yaşayan ve sın

Gurbetçilerin seçim çilesi

Gümrük kapılarında oy verme işleminin başladığı 10 Mayıs'tan önce yurda giriş yapan gurbetçiler oy kullanmak için geldikleri Atatürk Havalimanı'nda oy kullanamayınca gümrük memurları ve İlçe Seçim Kurulu görevlileri ile tartıştı.

Yurtdışında yaşayan ve sınır kapılarından 10 Mayıs tarihinden önce Türkiye'ye giriş yapan vatandaşlar oy kullanmak için İstanbul Atatürk Havalimanı'na akın etti. Geliş katında bulunan seçim sandıklarına ulaşmaya çalışan gurbetçiler, gümrüklü sahaya alınmadı. Kapıda bekleyen ve isyan eden gurbetçiler için gümrüklü salona giriş kapısında gümrüklerde oy kullanabilme şartlarının yazılı olduğu bir levha konuldu. Oy kullanamayan gurbetçiler gümrük muhafaza memurları ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) görevlilerine tepki göstererek, "Neden oy kullanamıyoruz. Bizi buraya gönderdiler ve burada oy kullanabileceğimiz söylediler. Vatandaşlık görevimizi yapmak istiyoruz" dediler.

Gümrüklü alana girilen 'personel giriş' kapısına dayanan tepkili vatandaşları polisler yatıştırdı. Dış Hatlar Terminali gidiş katı gümrüklü sahada 6, geliş katı gümrüklü sahaya 9 olmak üzere kurulan toplam 15 adet şeffaf sandıkta yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türk pasaportlu vatandaşların oy verme işlemi 17.00'a kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler