Gurbetçilere kötü haber

Yurtdışından kendi otomobiliyle gelen gurbetçinin 6 ayda bir aracıyla giriş-çıkış yapma çilesini bitirecek düzenleme çıkmadı.22 Haziran seçimlerden önce Devlet Bakanı Faruk Çelik’in gündeme getirdiği düzenleme uyarınca, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşla

Gurbetçilere kötü haber

Yurtdışından kendi otomobiliyle gelen gurbetçinin 6 ayda bir aracıyla giriş-çıkış yapma çilesini bitirecek düzenleme çıkmadı.

22 Haziran seçimlerden önce Devlet Bakanı Faruk Çelik’in gündeme getirdiği düzenleme uyarınca, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının özel araçları ile Türkiye'de bulunma süreleri 6 aydan 2 yıla çıkartılması planlanıyordu.

Bakan Çelik’in açıklamaları ile gündeme gelen konu, yurtdışında yaşayan ve sayıları milyonlarla ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında heyecan yarattı. Gurbetçiler uzun süren yurtdışı yaşamlarından sonra Türkiye’ye daha sık gelme daha uzun sürelerle kalmayı planlıyordu.

Bakan Çelik’in iki yıl kadar önce gündeme getirdiği konu ile ilgili bir düzenleme yapılmayınca, konu yazılı bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşındı.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ ZARAR GÖRÜR
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un hazırladığı soru önergesini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yanıtladı.

Bakan Çelik’in, seçim öncesi yaptığı “Triptikli otolara Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra senede 6 ay değil, 2 sene binilecek, kanun yapıyoruz " açıklaması yaptığı konuya ilişkin Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı "Otomotiv sektörümüz zarar görür, böyle bir yenilik düşünmüyoruz "

Bakan Yazıcı verdiği yanıtta “Triptikli otoların 6 ay yerine 2 sene yurt içinde binilmesine dair kanun yapmaya gerek yok. Bundan dış ticaretimiz ve otomotiv sektörümüz zarar görür. Otoların takibi zor olur. Suistimaller artar. Yapılan istatistiklerde triptikli otoların yüzde 98’lik kısmı 6 aylık zamanın ilk 2 ayında tekrar yurt dışına çıkış yapmış” bilgisine yer verildi.

Bakan Hayati Yazıcı’nın 7 Mart’ta verdiği yanıta göre, yurtdışında yaşayan milyonlarca gurbetçinin kendi otomobilleri ile Türkiye’ye gelme hayalleri de yeniden suya düşmüş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler