Güney Afrika Türk yatırımcıları bekliyor

Güney Afrika Cumhuriyeti Küçük İşletmeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı Elisabeth Thabette, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti. Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Elisabeth Thabette ve iş adamlarından oluşan Güney Afrika heye

Güney Afrika Türk yatırımcıları bekliyor
Güney Afrika Cumhuriyeti Küçük İşletmeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı Elisabeth Thabette, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti.
 
Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Elisabeth Thabette ve iş adamlarından oluşan Güney Afrika heyeti, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.
 
Ziyarete ev sahipliği yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Ankara son yıllarda sanayi, üretim ve ihracatla önemli bir şehir haline geldi. Özellikle ileri teknolojinin yoğunlaştığı, Türkiye'de en yüksek katma değerli ürünlerin üretildiği ve ihraç edildiği önemli bir şehir olduk" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye ihracatının ton başına değerinin bin 600 doları bulmasına karşın, bu değerin Ankara için 23 bin 500 dolar olduğunu kaydeden Özdebir, "Ankara son yıllarda ekonomi alanındaki hızlı gelişmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Başkentimiz özellikle savunma sanayii, elektrik-elektronik, iş makineleri, fabrikasyon metal ürünleri, ofis mobilyaları, bayan tekstil, medikal sektörü, bilişim ve inşaat sektörlerinde önemli bir üretim merkezi haline geldi" değerlendirmesinde bulundu. 
 
 "Türk yatırımcıları ülkemize bekliyoruz"
 
Thabette ise iki ülke sanayicileri ile birlikte ekonomik ve ticari iş birliği yapmak için geldiklerini belirtti. Afrika bölgesinin en istikrarlı ve demokratik ülkesinin Güney Afrika Cumhuriyeti olduğunu kaydeden Thabette, Türk yatırımcıları ülkelerine beklediklerini ifade etti.
 
Konuşmaların ardından heyette yer alan Güney Afrikalı işadamları, benzer sektörlerde üretim yapan Ankaralı sanayicilerle bir araya geldi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem