Gündüz cezaevi akşam gazino

İstanbul'da Silivri, Kartal, Maltepe ve Metris Cezaevi'ne yönelik operasyon ile ilgili çarpıcı detaylar öğrenildi. Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Düzyer'in cezaevi müdür yardımcısı ve gardiyanlar tarafından hava karardıktan sonra dışarıya çıkart

Gündüz cezaevi akşam gazino
İstanbul'da Silivri, Kartal, Maltepe ve Metris Cezaevi'ne yönelik operasyon ile ilgili çarpıcı detaylar öğrenildi. Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Düzyer'in cezaevi müdür yardımcısı ve gardiyanlar tarafından hava karardıktan sonra dışarıya çıkartıldığı tespit edildi. Düzyer'in dışarı çıktığı bazı akşamlar, kumar oynadığı bazı akşamlar ise gazinoya dahi gittiği belirlendi.
 
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 9 ay önce Sedat Şahin'in eski adamı Ahmet Düzyer liderliğindeki çeteyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu Düzyer'in çeteyi cezaevinden yönettiğini belirledi.
 
HAVA KARARINCA KUMARA
 
Tehdit, adam kaçırma, haraç ve çek senet tahsilatı işini organize ettiği iddia edilen çetenin, cezaevindeki kamu görevlilerini kullanarak hapishanelere cep telefonu, uyuşturucu ve silah, delici ve kesici alet soktuğu belirlendi.
 
Çok sayıda adrese düzenlenen baskında toplam 20 kişi gözaltına alındı. Rüşvet karşılığı çok sayıda yasa dışı faaliyete izin verdikleri belirlenen Silivri, Kartal Yarı Açık, Metris ve Maltepe Cezaevi personelinden 4 müdür, 8 gardiyan ve 3 sağlık memuru da gözaltında.
 
Çete lideri Ahmet Düzyer'in rüşvet verdiği Kartal Yarı Açık Cezaevi 2. Müdürü ve gardiyanlar tarafından hava karardıktan sonra dışarı çıkarıldığı, çete liderinin kumar oynayıp zaman zaman da gazinoya gittikten sonra tekrar cezaevi çalışanları tarafından içeri alındığı teknik ve fiziki takiple tespit edildi.
 
TAHLİLDEN KAÇMIŞLAR
 
Operasyonda Silivri L Tipi 5 Nolu Cezaevi’nde çok sayıda cep telefonu bulundu. Cep telefonlarının cezaevi personelinin yardımıyla içeri sokulduğu da saptandı. Tespitlerde cezaevinden doktor kontrolü için hastaneye sevk edilen mahkumların da esrar kullandıkları için idrar vermedikleri, cezaevi sağlık memurlarının temiz idrar ayarlayarak rapora gönderdikleri gün yüzüne çıktı.
 
LÜKS SAAT VE ÇANTA RÜŞVETİ
 
Çetenin, hapishane müdürlerine 5 ile 10 bin lira değerindeki rüşveti para olarak değil, altın karşılığında ödedikleri polisin teknik takibine takıldı. Yine müdür ve gardiyanlara pahalı saat ve çantaların da hediye adı altında verildiği ortaya çıktı. Hapishanedeki çete üyelerinin, rüşvet verdikleri gardiyanlar yoluyla, diğer mahkumları tehdit ettirdikleri de ortaya çıktı. Zanlıların Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler