Gündemden düşmeyen Özal itirafı

 Zirve Yayınevi katliamı davasının gizli tanığı İlker Çınar’ın, Özal’ın mezarı açılmadan aylar önce savcıya verdiği ifadede Adli Tıp’ın bulduğu zehirleri tek tek sıraladığı ortaya çıktı. Çınar, aynı sorguda Uğur Mumcu, Gaffar Okkan gibi cinayetlere ilişki

Gündemden düşmeyen Özal itirafı

 

Zirve Yayınevi katliamı davasının gizli tanığı İlker Çınar’ın, Özal’ın mezarı açılmadan aylar önce savcıya verdiği ifadede Adli Tıp’ın bulduğu zehirleri tek tek sıraladığı ortaya çıktı. Çınar, aynı sorguda Uğur Mumcu, Gaffar Okkan gibi cinayetlere ilişkin de adres gösteriyor 
 
Malatya Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek katledilmesine ilişkin dava dosyasından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin önemli bilgiler çıktı. Davada emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte sanık olarak yargılanan, aynı zamanda davanın gizli tanığı da olan eski Uzman Çavuş İlker Çınar, bu yıl 5 Şubat’ta yani Özal’ın mezarının açılmasından aylar önce Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy’a verdiği ifadede, son Adli Tıp incelemesinde Özal’ın bedeninde bulunan zehirleri tek tek sıralıyor. Çınar’ın 10 ay önce verdiği ifade aynen şöyle: 
 
‘240 DEĞİL 241, BU KADAR EMİNİM’ 
“Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesi (TUSHAD) bir Ergenekon yapılanmasıdır. JİTEM de bu birime bağlıdır. Ben de TUSHAD’a bağlı çalışan Beyaz Kuvvetler’de görev yaptım. Eşref Bitlis ve Turgut Özal’a suikast yapıldığını burada öğrendim. Kalp krizine yol açacak ilaçlardan olan ve her Beyaz Kuvvet mensubunun da bildiği ve bulundurduğu Polonyum 210 ve Amerikyum 241 isimli radyoaktif ilaçlar Turgut Özal’a verilmişti. Bakın 240 bile demiyorum. 241 diyorum. Bu kadar eminim. Özal, bu ilaçlar nedeniyle kalp krizinin meydana gelmesi sonucu vefat etmiştir. Bu ilaçların kanda yapılan kontrollerinde tespitinin zor olduğunu biliyorum. Ayrıca her Beyaz Kuvvet görevlisinde zihin kontrolünü sağlayan LSD isimli haplar da bulunmaktadır.”
 
ŞOK İFADE ÖZAL SAVCISINA GİTTİ
Şubat ayında çok dikkat çekmeyen bu ifade, Özal’ın mezarının açılması ve Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede bedeninde zehir bulunduğu iddialarının yayılmasından sonra değer kazandı. Çınar’ın ifadeleri Savcı Aksoy tarafından Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Savcısı Kemal Çetin’e gönderildi.
 
DİĞER CİNAYETLERİ DE ANLATTI
 
‘Kışlalı, Üçok, Mumcu ve Aksoy’u Siyah Kuvvetler öldürdü’
 
İLKER Çınar’ın Savcı İsmail Aksoy’a örgütün ‘Siyah Kuvvetler’ mensupları tarafından işlenen cinayetleri de anlattığı belirtildi. Çınar, “1990’lı yıllarda işlenen Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy gibi siyasi cinayetler ile Gaffar Okkan’ın öldürülmesi olayları Siyah Kuvvetler’in yaptığI faaliyetler arasındadır” dedi. İlker Çınar ifadesinde şunları söyledi; “Seferberlik Tetkik Kurulu bünyesinde faaliyet yürüten birimler ile daha sonra bunların yerine oluşturulan Beyaz Kuvvetler ve Siyah Kuvvetler’in yaptıkları ile yukarıda ayrıntılı şekilde belirttiğim çalışmalar sonucunda çıkarılan olaylar da bahane edilerek, oluşturulan ortam sonucu hem askeri darbeler hem de postmodern tarzı darbeler yapıldı. Örneğin, 27 Nisan 2007 tarihindeki e-muhtıra içerisine dosyamıza konu olan Zirve Yayınevi cinayetinin de girmiş olması bunun açık bir göstergesidir.” 
 
GENELKURMAY: 1999’DAN BERİ TUSHAD YOK 
Genelkurmay’ın, Savcı Aksoy’un talebi üzerine gönderdiği yazıda, TUSHAD isimli birimin 1999 yılından bugüne kadar teşkil etmediği anlatılmıştı. Öte yandan TSK içerisinde TUSHAD’ın 1993’te Hurşit Tolon tarafından yeniden yapılandırıldığı iddia edilmişti. Zirve Yayınevi iddianamesine giren şemada TUSHAD’ın Ergenekon yapılanmasının alt birimi olduğu, JİTEM, Siyah Kuvvetler ve Beyaz Kuvvetler’in de bu birime bağlı olduğu öne sürülmüştü. 
 
DİSİPLİNSİZLİKTEN KOVULMUŞ 
Gizli tanık olduktan sonra tanık koruma programından faydalanan ve daha sonra açık kimliğiyle konuşan Çınar, bugüne kadar 8 kez tanık sıfatıyla ifade verdi. Çınar’ın ifade verdikleri savcılar arasında eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz de bulunuyor. Deniz Uygar takma adını kullanan İlker Çınar’ın 1992 yılında uzman erbaş olarak göreve başladığı ancak, 1993 yılında sözleşmesinin disiplinsizlik nedeniyle feshedildiği ek iddianamede yer almıştı. Bir süre papazlık yaptığı da ortaya çıkan eski Uzman Çavuş İlker Çınar, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tarafından eğitildiğini iddia etmişti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler