Gümüşhane'de 3 polis 2 hakim hakkında karar verildi

Gümüşhane'de yapılan operasyon sonucu yakalanan 3 polis ve 2 hakim hakkında karar verildi.

Gümüşhane'de 3 polis 2 hakim hakkında karar verildi
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de 42 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı, 3 polis tutuklandı. 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, darbe girişimin ardından il genelinde yürütülen adli ve idari tahkikatlara ilişkin çeşitli bilgileri gazetecilerle paylaştı. Yaptığı açıklamada Torul ve Şiran ilçelerinde birer hakimin HSYK kararıyla görevden uzaklaştırıldığını kaydeden Vali Memiş, “35 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı, bunlardan üçü tutuklandı. 2 Maliye ve Defterdarlık personeli görevden uzaklaştırıldı. Milli eğitimden 2, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan da bir personel görevden uzaklaştırıldı. Hakimler dahil 42 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı. Bu rakamlar ilerleyen günlerde değişecektir. İdari tahkikat devam ediyor. Görevden uzaklaştırılan 35 emniyet mensubunun evlerinde mahkeme kararı ile arama yapıldı. Bizim uyguladığımız idari bir işlem. Eğer Cumhuriyet Başsavcılığı bu yönde bir şeye ihtiyaç duyarsa sadece idari işlem değil adli tahkikatın bir parçası olarak evlerinde ve işyerlerinde arama da dahil her türlü tahkikat yapılır. Tüm Türkiye'de hiçbir FETÖ/PDY mensubu kamu görevlisini barındırmayacağız. Sivil vatandaşa kurşun sıkan, devlete yerleşmiş olan bu ur niteliğindeki parçayı kesip atacağız. Bunu yaparken de FETÖ mensupları gibi sahte belge, sahte delil üretmeyeceğiz. Devletin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Hukuk devleti çerçevesinde hareket edeceğiz. Kılı kırk yararak işlem yapıyoruz” dedi.

Vali Memiş, Bayburt'ta mahkeme tarafından serbest bırakılan 2 hakimin savcının itirazı üzerine dosyasının Gümüşhane’ye gelmesinin ardından Gümüşhane’de tutuklandıklarını söyledi.

KELKİT’TE GÖREVLİ 3 RÜTBELİ POLİS TUTUKLANDI

Kelkit ilçesinde görev yapan ve tutuklanan rütbeli emniyet görevlileri Ş.G, E.S ve G.Y’nin darbe girişimine destek verdiği, olay gecesi görevli polis memurlarına “Silahlılarınızı bırakın” emri verdikleri ve karşılık olarak “Ölürüm, öldürürüm, o silahı vermem” cevabını aldıkları öğrenildi.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ DEKANLARI İSTİFA ETTİ

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Türkiye’deki bütün üniversitelerin dekanlarının istifasını istemesinin ardından Gümüşhane Üniversitesinde 4 dekan istifa etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Erginli, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Küçük ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kalkışım istifalarını rektörlüğe sundu. Yeni atamalar yapılıncaya kadar dekanlık görevine Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın vekalet edeceği öğrenildi. Üniversite bünyesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Turizm Fakültesine Rektör Günaydın vekalet ediyordu.

AVUKATLAR DARBECİLERİ SAVUNMUYOR,

Diğer yandan Gümüşhane-Bayburt barosuna bağlı avukatların çok büyük bir kısmı darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarına hukuki destek olmama kararı, müdafilik yapmama kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler