Gümrükçüoğlu'na tepki! Nasıl yöneteceksin?

Trabzon Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Turgut Alemdar , Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tepki gösterdi.Alemdar 30  Ekim Çarşamba günü Trabzon Belediye Meclis salonunda düzenlenen Karakaya Grup İçme Suyu Birliği toplantısında köy

Gümrükçüoğlu'na tepki! Nasıl yöneteceksin?

Trabzon Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Turgut Alemdar , Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tepki gösterdi.

Alemdar 30  Ekim Çarşamba günü Trabzon Belediye Meclis salonunda düzenlenen Karakaya Grup İçme Suyu Birliği toplantısında köy sorunlarını dile getirmesine Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun izin vermediğini kestiğini iddia etti. Alemdar kendisi konuştuğu sırada, Gümrükçüoğlu’nun sözünü kestiğini belirterek sorunlarını dile getiremediğini söyledi.

Karakaya Grup İçme Suyu Birliği olağan meclisine Maçka’ya bağlı muhtarların katılamaması üzerine sorunlarını kendisinin aktarmasını istediklerini belirten Alemdar “Toplantıya katılamayan muhtar arkadaşlar ben encümen olduğumdan bu birlikte başkanlık ve yöneticilik yaptığımdan sorunları benim söylememi istediler. Toplantı başladı ve üç aylık tahmini bütçe görüşüldü. Konu dilek ve temennilere gelince söz aldım. Maçka’ya bağlı muhtarlarımız suyla ilgili su sorunlarını  ve suyla ilgili genel sorunları söylemeye başladığımda sayın belediye başkanı aynı zamanda Karakaya Grup İçme suyu grup başkanı konuşmamı keserek “sen hangi köyün muhtarısın sen kendi köyünün sorunlarını söyle” diyerek konuşmamı engelledi . “ dedi.

Dernek Başkanı Alemdar ,Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu’nun olmadığı bir toplantıda birlik başkanlığını ona devrettiğini ve kendisinin de encümenliğini yaptığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

“Sayın başkanım benim hangi köyün muhtarı olduğumu bilmiyorsa benim muhtarlar derneği başkan yardımcısı olduğumu bilmiyorsa benim encümen olduğumu bilmiyorsa yarın büyük şehirde olacak muhtarlıkları nasıl takip edecek bunu kendisine sormak gerekir. Benim görevim itibari ile köy muhtarlarından sorumlu başkan yardımcısı olmam ve de bu suyun kuruluşundan bugüne kadar hangi köyde ne sorun olduğunu bildiğimden sorunları anlatmam gayet mantıklı ve doğaldır. Başkanın benim lafımı kesmesiyle toplantı esnasında gerginlik çıkmasın diye kendisine orda cevap vermedim. Ancak bu konu ile ilgili cevap hakkı doğduğundan bende kendisine arkadaşlarımla birlikte cevap vermek mecburiyetinde kaldım.  

Sayın başkan ben Turgut Alemdar olarak bu suyun yapılışından bu güne kadar her kademesinde çalıştım. İmkansızlıklar içinde muhtar arkadaşlarımızla birlikte uyumlu çalışmalar yaptık bu yıl çekmiş olduğumuz susuzluk kadar susuzluk çekmedik ama şimdi sen ne encümen tanıyorsun ne de sorun dinlemesini biliyorsun.  Bu davranışınla ne yapmaya çalışıyorsun. Köylerden vatandaşlar ve muhtarlarımızla birebir sorularla karşı karşıyayız. Sen nereyi biliyorsun. Başkanlığa geldiğinden beri iki yıldır suyun başında baraj ve gölet yapılması için söylemlerimiz oldu hiç oralı bile olmadınız çünkü suyun kaynağında yapılan tespitler sonucu tutulan raporlar bu suyun 2040 yılına kadar gölet veya baraja ihtiyaç duyulmadığını belirtilmiş. Ancak ölçümler ne zaman yapılmış kışın suyun en bol olduğu dönemlerde oysaki yazın yapılsaydı menbaların kurulduğu görülecekti. Şimdi ise programa aldırdı 2015 yılına kadar barajın yapılabileceğini söylüyorsun büyük şehir olduk bu bölgede oturan vatandaşların su ihtiyacını nasıl karşılayacağınızı merak ediyorum. Köylerde takılan su sayaçları gelen çamurlu sudan tıkanarak işlev yapamaz durumda bazı köylerimiz in su alamayan bölgelerin yapılması gereken çalışmalar hep geciktirilmiş. Ben bu sorunları çözmeye kalkınca sayın başkan çok etkilen di ki konuşmama müdahale etti. Sen bu davranışınla hiçbir şey yönetemezsin. Sayın başkan sen bizleri dinlemezsen bizler seni hiç dinlemeyiz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem