Güler'den cemaat ve fişleme açıklaması

Bakan Güler, hükümetle ters düşen cemaatlerin fişlendiği iddiasına, "Fişleme diye bir şey yok kardeşim. Biz, bizimle olan insanlara, bizim tabanımızı oluşturan insanlara karşı böyle bir şey asla yapamayız, yapmayız. Böyle bir niyet, böyle bir kasıt, böyle

Güler'den cemaat ve fişleme açıklaması

Bakan Güler, hükümetle ters düşen cemaatlerin fişlendiği iddiasına, "Fişleme diye bir şey yok kardeşim. Biz, bizimle olan insanlara, bizim tabanımızı oluşturan insanlara karşı böyle bir şey asla yapamayız, yapmayız. Böyle bir niyet, böyle bir kasıt, böyle bir amaç asla olamaz." dedi.

Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlık Günü dolayısıyla Ankara'daki büyükelçilik binasında düzenlenen resepsiyona katılan Muammer Güler, 2011-2013 yılları arasında kamuya alınacak isimlerin hangi cemaate mensup olduğu şeklinde fişleme yapıldığı sorusuna cevap verdi.

Güler, "Fişleme diye bir şey yok kardeşim. Bakın, AK Parti hükümetleri döneminde en çok demokratik haklar, özgürlükler geliştirilmeye çalışıldı. Bahsedilen MGK kararı herhangi bir şekilde Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülmüş, herhangi bir yere talimat verilmiş değildir. Bunlar anladığım kadarıyla bir takım şeylerin aralarını açmaya yönelik bir takım çabalardır diye düşünüyorum. Ben bu çabaların kimseye bir yararı olacağını zannetmiyorum. Biz, bizimle olan insanlara, bizim tabanımızı oluşturan insanlara karşı böyle bir şey asla yapamayız, yapmayız." değerlendirmesini yaptı.

"REFORMLAR YAPILA YAPILA FİŞLEMELER İŞLEVSİZLEŞTİ"

Böyle bir fişleme iddiasının 1997 yılında 28 Şubat döneminden beri gelen o komisyonları azalta azalta, yeni reformlar yapıla yapıla artık bunların işlevsizliğine doğru gidildiği ve kaldırıldığına işaret eden Bakan Güler, "Bunların hepsini yapan AK Parti hükümetleri... AK Parti hükümetlerinin yaptığı reformlarla, yaptığı normalleştirmelerle demokratik hak ve özgürlüklerin genişletilmesi anlamındaki çabalarıyla bu noktaya gelindi. Yani 'pat' diye belli bir noktaya gelinmedi ki. Bu anlamda ben bu işleri, birilerinin aralarını belki soğutmak, belki karşı karşıya getirmek anlamındaki hareket olarak değerlendiriyorum. Çünkü herkes bunların bu anlamda olmadığını da biliyor. Bu hareketlerin pek doğru olduğuna inanmıyorum. Böyle bir niyet, böyle bir kasıt, böyle bir amaç asla olamaz." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler