Gülen'e büyük operasyon!

Financial Times'a göre Başbakan Erdoğan, Seçimler sonunda Cemaat ve Fethullah Gülen'e bir operasyon için düğmeye bastı.30 Mart mahalli seçimleri dün gerçekleştirilirken Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşması dünya basının da yer aldı.Türkiye oldukça gergin

Gülen'e büyük operasyon!

Financial Times'a göre Başbakan Erdoğan, Seçimler sonunda Cemaat ve Fethullah Gülen'e bir operasyon için düğmeye bastı.

30 Mart mahalli seçimleri dün gerçekleştirilirken Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşması dünya basının da yer aldı.

Türkiye oldukça gergin bir seçim ortamından demokrasiyle dün gerçekleştirdiği mahalli seçimler sona ererken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin büyük başarısı konuşulmaya devam ediyor.

Financial Times'ın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gülen Cemaati'nin üyelerine karşı yakında harekete geçeceğinin sinyalini şu sözlerle verdiğini belirtti, "Kaçanlar kaçtı. Bazıları yarın da kaçabilir ha...Bundan sonra, dedim ya, inlerine gireceğiz. Hesabını bunun ödeyecekler. Bedelini ödeyecekler."

Yeniden Financial Times'a göre, Erdoğan'ın zafer konuşmasında, Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğinin sinyali ise şu sözlerde gizli: "Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın desturuyla ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız."

Daily Telegraph gazetesinde yer bulan haberinin başlığında ise "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan zaferini ilan etti" ifadeleri kullanıldı.

Times gazetesinde yer bulan haberde ise "Krizlerin salladığı Erdoğan seçim zaferini ilan etti" başlığını haberinde kullandığı görüldü.

'AKP çok önemli bir zafer kazandı' Guardian ise mahalli seçimler öncesi "güç vaziyette" olduğunu anımsattığı Başbakan Erdoğan'ın hakkındaki ciddi suçlamaları püskürtmüş göründüğünü haberinde yer verdi.

Gazete Türkiye'deki mahalli seçimlerin Başbakan Erdoğan'ın popülaritesini ölçen bir barometre olarak görüldüğünü, AKP'nin ise ehemmiyetli bir zafer kazandığını vurgulamış.

Guardian'a göre Erdoğan muhtemelen seçimler sonrası güç mücadelesinde daha da fazla hakimiyet sağlamaya çalışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem