Gülen raporunu Trabzonlu müdür açıkladı

A Haber'de yayınlanan Deşifre programına katılan Ankara eski Emniyet Müdürü Trabzonlu Cevdet Saral, Fethullah Gülen ile ilgili 15 yıl önce hazırladığı raporun ayrıntılarını paylaştı. Raporun hazırlanış sürecini anlatan Saral, devlet içerisindeki kirli yap

Gülen raporunu Trabzonlu müdür açıkladı

A Haber'de yayınlanan Deşifre programına katılan Ankara eski Emniyet Müdürü Trabzonlu Cevdet Saral, Fethullah Gülen ile ilgili 15 yıl önce hazırladığı raporun ayrıntılarını paylaştı. Raporun hazırlanış sürecini anlatan Saral, devlet içerisindeki kirli yapılanmaya dikkat çekti.

Emekli Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, 1999 yılında Fethullah Gülen Hareketi'nin devlet içindeki yapılanmasını ve amaçlarını içeren bir rapor hazırladı. İmza attığı raporun ardından Saral'ın hayatı, soruşmalar ve davalarla altüst oldu. 'Gülen Cemaati'nin devlet içindeki paralel yapılanmasını ilk kez deşifre eden ve devlet kayıtlarına geçiren Saral, 90'lı yıllarda cemaatin MİT, Emniyet ve TSK'ya sızmak istediğini ortaya koymuştu.

Masonik yapılanma

Daha önce Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e röportaj veren Saral, "devlete sızmaya çalışan illegal bir yapılanma tespit ettiklerini belirtmiş ve şöyle konuşmuştu: "Bir cemaat önderi, istihbarat teşkilatı kurmaktan söz ediyorsa, örgüt lideri olur. Örgütlenme biçimi illegal örgütlerin yatay ve dikey örgütlernme modellerinin ideal yapılarından etkilenerek oluşturulmuş Masonik yapıya benzer bir görüntü veriyor."

Paralel devletin çok ötesi

Saral aynı röportajda, yapılanmanın paralel devlet tanımının çok ötesinde olduğunu savunmuş, "Ortada ciddi bir yapı var. Eğitim kurumları, medyası, yargı güçleri, ekonomik faaliyetleri söz konusu. Bir devlet gibi örgütlenmişler" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem