Gülen'in akrabası da yakalandı

Fethullah Gülen’in halasının torunu gözaltında

Gülen'in akrabası da yakalandı
Eskişehir’de düzenlenen operasyonlarla aralarında Fethullah Gülen’in halasının torunu ile kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski muhabirinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında örgütün önemli isimleri arasında yer alan ve Fetullah Gülen’in halasının oğlu olan DSİ Eskişehir Şube Müdürlüğü’nde görevli Kazım Avcı’nın oğlu Nurettin Sait Avcı ve aynı iş yerinde çalışan FETÖ’nün üst düzey yöneticisi olduğu düşünülen Necdet Aydın ile kapatılan Zaman Gazetesi muhabiri Mehmet Kuru, eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Nurettin Sait Avcı hakkında Ankara Anayasal Suçlar Mahkemesi’nce yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden Avcı ile Aydın’ın ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda örgüte ait dökümanlar ele geçirilirken, gazeteci Kuru’nun evinde ise 1 dolar ile çeşitli örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN 34 POLİSTEN 11’İ TUTUKLANDI

Öte yandan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 34 polisten 11’i tutuklandı, 23 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan polisler arasında eski Personel Şube Müdürü Ercan Çulha, eski EKKM Müdürü Mehmet Yediparmak ile bir de emniyet amirinin bulunduğu öğrenildi.

Daha önceden de adliyeye sevk edilen 54 emniyet personelinden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem