Gül'den sınav yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''DAP'' ile saat 17.15'te Sırbistan'a gitti.Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki ilgililer uğurladı. Gül

Gül'den sınav yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''DAP'' ile saat 17.15'te Sırbistan'a gitti.Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki ilgililer uğurladı. Gül gezi öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazeteciler, Gül'e özellikle ÖSYM'nin sınavları ile ilgili yaşanan sorunları değerlendirmesini istedi.  İşte Gül’ün yanıtı:

'Bu gelişmeler hepimizi çok üzdü' diyen Gül, "Türkiye'de şöyle bir anlayış var. İster Cumhurbaşkanının çocuğu, Başbakanın çocuğu isterse en zenginin çocuğu olsun, puanız neyse ona göre okula yerleşirsiniz. Bu süreçten rahatsızım. Bu anlayışın zedelenmemesi gerekir. Ümit ederim ki yargı kısa sürede neticeyi açıklar. Savcılar görevin başındadır. Bütün uzmanlar savcıların emrindedir. Onların söyleyeceği şey hepimizi tatmin edecektir" dedi.

Çankaya Köşkü'ne çıkan ODTÜ'lü öğrencinin arabasının kundaklanması ve rektöre yönelik suçlamalar ilgili sorulara ise Gül: "Vali ve emniyet müdürlerimizden bu konuda bilgi aldım. Herşeye vakıflar. Açık söyleyeyim, kanunsuz hiç kimseye fırsat vermeyiz. Mevcut kanunları beğenirsınız veya beğenmezsiniz, bu kanunlar değişir veya değişmez, zorla sindirmeye asla izin verilmez" şeklinde cevapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem