Gül'den Nobel'e farklı tavır

Abdullah Gül, bizzat kendi himayesine aldığı Barış İçin Dünya Enerjisi Konferansı'na katılan bilim insanlarını bu akşam Tarabya Köşkü'nün Boğaz manzaralı bahçesinde konuk etti. Gül'ün kabul ettiği bilim insanları arasında farklı zamanlarda Nobel ödülü ala

Gül'den Nobel'e farklı tavır

Abdullah Gül, bizzat kendi himayesine aldığı Barış İçin Dünya Enerjisi Konferansı'na katılan bilim insanlarını bu akşam Tarabya Köşkü'nün Boğaz manzaralı bahçesinde konuk etti. Gül'ün kabul ettiği bilim insanları arasında farklı zamanlarda Nobel ödülü alan dünya çapındaki bilimadamları da yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki darbe ve katliamla sonuçlanan müdahalelere dayalı gelişmeler nedeniyle Nobel ödüllerine eleştiri getirirken; Gül'ün, Nobel ödüllü bilim insanlarını ağırlaması ve dünya barışı konusundaki hassas tutumu dikkat çekti.

BİZZAT HİMAYESİNE ALDI

Cumhurbaşkanı Gül, bugün sabah İstanbul'da himayesinde düzenlenen ve Nobel ödüllü bilim adamlarının da katıldığı, Barış için Güneş Enerjisi Konferansı'nın açılış oturumunda bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı'nın etkinliklerle ilgili iki tür himaye şekli bulunuyor.
"EY NOBEL" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Barış ödülü alan Baradey, şu anda Mısır'da askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel'e sesleniyorum. Ey Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyor" demişti.

Bunlardan biri Cumhurbaşkanlığı himayesi. İkincisi ise Cumhurbaşkanı'nın bizzat himayesi. Cumhurbaşkanı, ancak devlet düzeyinde çok önem verilen etkinlikleri himayesine alıyor. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Gül, bu konferansı bizzat himayesine alarak, güneş enerjisi ve dünya barışı konusunda, Ortadoğu'da çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde sembolik olarak önemli bir mesaj vermek istedi.

BOĞAZ MANZARALI SOHBET

Gül; Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi ve Dünya Barışı İçin Güneş Enerjisi Konferansı'na katılan bilim adamları heyetini, bu akşam İstanbul'da Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Boğaz manzaralı bahçedeki kasul bir saattenf azla sürdü. Cumhurbaşkanılğı'nın internet sitesinde kabulle ilgili şu bilgiler verildi:


BİLİM İNSANLARI MEKTUP TAKTİM ETTİ

"Cumhurbaşkanı Gül ile enerji alanında dünyanın saygın bilim insanlarını bir araya getiren görüşmede, bu alandaki gelişmeler ve yapılması gerekenler ile ülkelerin enerji politikaları ele alındı. Heyette yer alan Nobel ödüllü bilim insanları, dünya barışı için çok önemli olan böyle bir etkinliği himayesine almasından dolayı Cumhurbaşkanı Gül’e ayrı ayrı teşekkür ettiler. Heyetteki bilim insanları kabulde ayrıca Cumhurbaşkanı Gül’e, konferans çerçevesinde deklare edilen ‘Dünyanın Barış İçinde ve Demokratik bir Geleceği İçin Güneş Enerjisinin Kullanılması’ başlığını taşıyan mektubu takdim ettiler.

KABULE KİMLER KATILDI?

Kabulde; Johannes Kepler Üniversitesi Fizikokimya Enstitüsü Direktörü ve Linz Organik Güneş Pilleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi’nin yanı sıra, 1998 yılı Nobel Kimya Ödülü sahibi ve California Üniversitesi Teorik Fizik Enstitüsü Kurucu Direktörü Prof. Dr. Walter Kohn, 2000 yılı Nobel Kimya Ödülü Sahibi ve California Üniversitesi Santa Barbara Fizik Bölümü’nden Prof. Dr. Alan J. Heeger, Ben-Gurion Üniversitesi’nden İsrail Ulusal Güneş Enerji Merkezi Direktörü Prof. Dr. David Faiman, Rochester Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ching Tang, Texas Üniversitesi Nanoteknoloji Enstitüsü Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Anvar Zakhidov, Osaka Üniversitesi Bilimsel ve Endüstriyel Araştırmalar Enstitüsü’nden Prof. Shozo Yanagida, Bari Üniversitesi’nden İtalya Kimya Topluluğu İnorganik Kimya Bölümü Başkanı Prof. Michele Aresta ve Harvard Üniversitesi Kimya ve Kimyasal Biyoloji Bölümü’nden Prof. Daniel George Nocera hazır bulundu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem