Gül'den Kürt Vatandaşlara Çağrı!

 Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, gazetecilerin "Saldırıyı PKK'nın üstlenmediğine ilişkin açıklamalar var. Ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soruya, "Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dola

Gül'den Kürt Vatandaşlara Çağrı!

 

Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, gazetecilerin "Saldırıyı PKK'nın üstlenmediğine ilişkin açıklamalar var. Ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soruya, "Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur" yanıtını verdi.

Gül, Ramazan Bayramı'nda, bir bayram gününde bile çoluk çocuk, sivil ayırt etmeden insanları hedef alan ve çocukların ve insanların kanına giren bu terör olayını şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Bunun arkasında olduğuna inandıkları terör örgütünü yine nefretle ve şiddetle bir kez daha lanetlediğini, telin ettiğini ifade eden Gül, "Bütün dünyadan şunu görmesini istiyorum ki bu olay herhangi bir şekilde hak arama olayı değildir. Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organizeli bir şekilde yaptıkları terör olayıdır" dedi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve bütün Türk milletine baş sağlığı dileyen Gül, şöyle konuştu:

"Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekir, teröre ve terör örgütüne, onları destekleyenlere verebileceğimiz en iyi cevap millet olarak, hep beraber hangi düşüncede, hangi siyasi akımda, hangi farklılıkta olursak olalım, böyle bir olay karşısında hepimizin kol kola olmamız, saf safa olmamız ve

hepimizin dimdik bu teröre olayına karşı bir cephe oluşturmamızdan geçer. Bugün bunun burada olduğunu görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Biraz önce vilayette, Vali Bey'den çok daha detaylı şekilde bilgiler aldım, belki tek ufak teselli, bu işe karıştığı tahmin edilen insanlar şu anda toplanmış vaziyette, gözaltına alınmış vaziyette, tabii ki bunlarla ilgili soruşturmalar, bunlarla ilgili her türlü araştırmalar yapılacak ve gerçekte bu işin içerisinde olup olmadıkları delillerle ispatlandıktan sonra, muhakkak ki bu duyurular da yapılacaktır. Ama şu anda bize verilen bilgiler çok dikkatli ve titiz bir çalışma yapılmış ve anında eldeki bütün deliller değerlendirilerek,

bazı önemli kişiler, bu işin içine oldukları düşünülen önemli kişiler toplanmıştır."

"Herkesin çok kesin mesafe koyması gerekir"

Terörle mücadelenin kolay olmadığını, uzun soluklu bir mücadele olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

"Tekrar hatırlatmak istiyorum. Terör organizasyonuna, terör örgütüne, terörle ilişkili olan herkese, herkesin çok kesin mesafe koyması gerekir. Bütün vatandaşlarıma özellikle bunu hatırlatmak istiyorum. Özellikle de Doğu, Güneydoğu Anadolu'daki, memleketimizin başka yerindeki bütün vatandaşlarıma, ister İstanbul'da doğsun, ister Diyarbakır'da doğsun, ister Kayseri'de Rize'de doğsun, ister Şırnak'ta doğsun, vatandaşlarımız nereli olursa olsun, ister Türk, ister Kürt kökenli vatandaşlarımız olsun, herkesin terör örgütüne ve teröre karışanlara karşı çok kesin tavır koymaları, hele bu insanlık dışı bu cinayetleri

işleyenlere, bayram günü bu cinayetleri işleyenlere karşı çok açık, net tavır koyması terörü durdurmanın en önemli adımlarından birisidir. Bu çağrıyı özellikle bir kez daha yapıyorum tekrar Gaziantep halkına buradaki vatandaşlarıma, bütün Türk milletine başsağlığı diliyorum."

Gül yaralıları da ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, patlamada yaralanıp, hastanede tedavi görenleri de ziyaret etti.

Gül, yaklaşık yarım saat hastanede kalarak, yaralılara moral verdi. Yaralılarla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül, hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine "Gayet iyi durumdalar. Yakında çıkarlar" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, hastane ziyaretinin ardından cenaze töreninin düzenleneceği Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler