Gül'den 'dinlendi' iddiasına yanıt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, telefonunun dinlendiği iddiası ile Devlet Denetleme Kurulu'na verdiği inceleme talimatlarına ilişkin konuştu.Gül, Çankaya Köşkü'ndeki telefonların dinlenmediğini söyledi. Ancak ortam dinlemesi olabileceğini ifade etti.Cumhurbaş

Gül'den 'dinlendi' iddiasına yanıt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, telefonunun dinlendiği iddiası ile Devlet Denetleme Kurulu'na verdiği inceleme talimatlarına ilişkin konuştu.

Gül, Çankaya Köşkü'ndeki telefonların dinlenmediğini söyledi. Ancak ortam dinlemesi olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

"Benim makamım ve odalarımla ilgili böyle bir şey söz konusu değil. Onlarla ilgili günlük çok düzenli tedbirler alınır. Ama bazı ortam dinlemelerinin olduğunu doğrusu Sayın Başbakan bana da söyledi. Türkiye'nin gündeminde olan önemli konularla ilgili daha önce de DDK'ya talimat verip, o konularla ilgili çalışmalar yaptırtmıştım. Onlar bitince de kamuoyuyla paylaşılmıştı. Kamouyu tarafından çok büyük takdirle karşılanmıştı.

Gördüğünüz gibi hepimiz yaşıyoruz. Gerek telefon dinlemeleri, gerek yolsuzluklar, gerek imar rantları, gerek bürokrasinin temeli olan meslek memurlarının yetiştirilmesi ile ilgili konular çok tartışılıyor. Dolayısıyla bu konularla ilgili de DDK'ya talimat verdim. Çalışmalar yapmaları, hukukumuzu gözden geçirmeleri, gerekirse kuralları incelemeleri, noksanlıklar, eksiklikler var mı, bunlarla ilgili ne tip tedbirler alınmalı, gerekirse ne tip yasalar çıkmalı, ne tip kurallar ortaya konmalı ki, bu şikayetlerden kurtulabilelim ve bunlar yaşanmasın. Bununla ilgili yapılan çalışmalar.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem