Gül'den bedelli açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bedelliyle ilgili olarak toplumun vicdanının kabul edeceği bir düzenleme olmalı dedi.

Gül'den bedelli açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, bedelli askerlik konusunda, "Önemli olan toplumun vicdanının kabul edeceği şekilde düzenlenmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Gül, burada yaptığı konuşmada,"İki ülke arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeye karar verdik. Bunların en güzel işaretlerinden birisi de iki ülke arasındaki vizeleri kaldırmaya karar verdik" dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Bedelli askerlikle" ilgili, "Toplumda gördüğüm kadarıyla çeşitli düşünceler, beklentiler var. Önemli olan toplumun vicdanının kabul edeceği şekilde düzenlenmesidir. Buradan gelecek gelirlerin, bu vicdanı en iyi şekilde karşılayacak şekilde düzenleme yapılıyor" yanıtını verdi.

Santos: Vize kararı güvenin göstergesi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Santos da, vizelerin kaldırılması kararının iki ülkenin birbirine olan güveninin göstergesi olduğunu söyledi. Santos,iki ülkenin de terörle mücadele ettiğini belirterek, herhangi bir işbirliği teklifinin taraflarınca her zaman sevinerek kabul edileceğini vurguladı.

Toplantıda, Türkiye ve Kolombiya arasında diplomasi akademisi iş birliği mutabakat muhtırası ve hava ulaştırma anlaşmalarına ilgili bakanlar tarafından imza atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler