Gül'den AB'ye fırça, TBMM'ye çağrı

Haber7’nin haberine göre; Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçakla bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uçakta bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.AB ÜYELİĞİAvrupa'da son

Gül'den AB'ye fırça, TBMM'ye çağrı

Haber7’nin haberine göre; Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçakla bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uçakta bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

AB ÜYELİĞİ

Avrupa'da son dönemde İslam karşıtlarının arttığı üzerindeki bir soru üzerine Gül; "Avrupa'da bazı hastalıklar vardır. Bunlar eğitimsizlikle, fakirlikle ilgili değildir. Tedavisi de çok zordur ayrımcılık, ırkçılık, bazı dinlere karşı düşmanlık gibi şimdi biraz bu hastalıkların nüksettiğini görüyoruz dedi."

Avrupa Birliği ile ilgili müzakere sürecini değerlendiren Gül, Türkiye'nin önüne engeller konulmasına sert tepki gösterdi: "17 fasıl bloke edildi. Bu tamamen yanlı ve Türkiye'ye karşı haksız bir tutumdur."

NEDEN ENGELLİYORSUN NE DERDİN VAR!

"Üyelerinin meselelerini bugün mü konuşuyorlar" diyen Gül, sitemini şöyle dile getirdi: "Neden engelliyorsun ne derdin var senin diye sorduğumuzda. Bunun şöyle getirisi var böyle götürüsü var diyorlar. Bir de önümüzdeki günlerde gündeme gelecek bir konuyu neden bugün önümüze koyuyorsunuz."

TBBM'YE MESAJ

Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği müzakereleriyle ilgili olarak da, "benim çağrım şu meclise hükümetçe sanki resmi müzakere devam ediyormuş gibi işler yapılmalı. Yapılacak işler belli, bunlar yapılıyor çalışmaların dahada hızlı yapılması gerekiyor" dedi.

35'NCİ MADDE

SSK iç tüzük 35. madde ile ilgili bir soru üzerine Gül, "aslında bu madde hiç kimseye böyle bir hak vermez ama algılama böyle olduğu için bunun yeniden yazılmasını gerekli görüyorum. Sivil askeri ilişkileri bağlamında 2002'den bu yana bir çok şey yapıldı. MGK da bunlardan biri" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem