Gül: Trabzon'un başka bir gerçeği var!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin her tarafının ayrı bir özelliği var. Trabzon'un başka bir gerçeği var" dedi.  Gül, Kırklareli'de onuruna verilen yemekte konuştu. Türkiye'nin her tarafı birbirinden güzel olduğunu belirten Gül, "Türkiye'nin her tar

Gül: Trabzon'un başka bir gerçeği var!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin her tarafının ayrı bir özelliği var. Trabzon'un başka bir gerçeği var" dedi. 
 
Gül, Kırklareli'de onuruna verilen yemekte konuştu.
 
Türkiye'nin her tarafı birbirinden güzel olduğunu belirten Gül, "Türkiye'nin her tarafının ayrı bir özelliği var. Nasıl burada Rumeli şehri havası varsa ve bütün kültürü ve sosyolojik yapısıyla bunu burada gösteriyorsa, Diyarbakır'ın da ayrı bir havası var. Trabzon'un başka bir gerçeği var. Orta Anadolu'nun, Sivas'ın, Kayseri'nin, Konya'nın ayrı... Adana'ya giderseniz farklı bir yer görürsünüz. Bütün bunlar bizim.
 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan istediği yerde yaşayabilir, istediği yerde iş kurabilir, istediği yerde de hayatını geçirebilir. Türkiye'nin her bir parçası her bir köşesi hepimize aittir ve hepimizin ortak ülkesidir. Şüphesiz ki bayrağımızda hepimizin ortak bayrağıdır ve hepimizin sembolüdür. 
 
Bu anlayış içerisinde bakarsak bu çoğulculuğu bu farklılıkları zenginlik gibi görürüz. Ama ayrışmaya kalkarsak 'bunların hepsi ayrı ayrı' deriz. O zaman ayrışmanın sonu olmaz. Ufacık bir köyde yukarı mahalle aşağı mahalle diye insanlar ayrışır. Onun için Türkiye'nin bu farklılıklarını zenginlik gibi görmeli, büyük bir çoğulculuk ve çeşitlilik içinde bir olduğumuzu gösterebilmeliyiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem