GÜL ONAYLADI! O ilçenin adı artık Kürtçe

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevşehir Üniversitesi'nin adını "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi" ve Siirt'in Aydınlar ilçesinin adını "Tillo" olarak değiştiren kanunu onayladı.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı

GÜL ONAYLADI! O ilçenin adı artık Kürtçe

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevşehir Üniversitesi'nin adını "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi" ve Siirt'in Aydınlar ilçesinin adını "Tillo" olarak değiştiren kanunu onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül iki kanunu onaylayarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Açıklamada Gül'ün, "Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Süreci Çerçevesinde Koordinasyon Komitesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" ile "Bir Üniversite Adı ile Bir İlçe Adının Değiştirilmesi Hakkında Kanun"u, Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler