Gül Halil dedeyi uyardı

Ağacın tepesinde oturan bayraklı dedenin düşmeden inmesi için yardım edilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bilirsin çıkmak kolay da inmek zordur" dedi.Erzincan'daki incelemelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yanında eşi Hayrünnisa Gül'le bu sa

Gül Halil dedeyi uyardı

Ağacın tepesinde oturan bayraklı dedenin düşmeden inmesi için yardım edilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bilirsin çıkmak kolay da inmek zordur" dedi.

Erzincan'daki incelemelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yanında eşi Hayrünnisa Gül'le bu sabah karayolu ile Gümüşhane'ye hareket etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Kelkit İlçesi'nde coşku ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı atıldığını görünce mikrofonu yeniden eline alırken, kendisini izlemek için çam ağacının tepesine çıkan bir dedeyi işaret etti. Gül, "Bakın görüyor musunuz insan sevgisi, adamı nereye çıkarıyor? Aman dikkat edin. Maşallah 85 yaşındaymış dedemiz. Allah uzun ömür versin. Aman aman dikkatli indirin, yardımcı olun. Çıkmak kolay da inmek zordur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e Kelkitli kadınların dokuduğu, Cumhurbaşkanlığı forsunun da bulunduğu Tük Bayrağı kilim hediye edildi. Alkışlar ve sevgi gösterileri arasında makam otomobiline binen Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Gümüşhane'ye hareket etti.

AĞACA TIRMANAN HALİL DEDE: GÖREVDE KALMASINI İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ağacın tepesinde görünce dikkatli indirilmesini istediği 2 çocuk ve 8 torun sahibi Halil Selçuk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çok sevdiğini anlatırken, Kelkitlilerin kendisini 'Tilki Halil' lakabıyla tanıdığını söyledi.

Halil Selçuk, "Çocukluktan beri lakabım 'Tilki Halil'dir. Madenciyim. Ağaca çıkarım, dağlarda maden ararım. Ağaca, Cumhurbaşkanımıza 'hoş geldin' demek ve bir soru sormak için çıktım. Görevden kaçmak yok, 'göreve devam mı, yoksa hayır mı?' diye bağırdım. Ancak kalabalıktan duymadı. Ben görevde kalmasını ve devam etmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimden dolayı daha iyi görebilmek için ağaca çıktım" dedi.

agac.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler