Gül; "Demokrasi sadece seçim değildir"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı ile ilgili yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Gül, yaptığı açıklamada, "Demokrasi sadece seçim değildir. İyi niyetli mesajlar alındı. Gereği yapılacak" sözlerine yer verdi.Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:"Tü

Gül; "Demokrasi sadece seçim değildir"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı ile ilgili yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Gül, yaptığı açıklamada, "Demokrasi sadece seçim değildir. İyi niyetli mesajlar alındı. Gereği yapılacak" sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

"Türkiye demokrasi yolunda, demokrasinin kurallarını çalıştıran bir ülke. Hukukun üstünlüğüne inanan bir ülke. Mahkemenin kararlarına üst mahkemelerde itiraz edilebildiği ve itiraz yollarının açık olduğu bir ülke. Dolayısıyla bütün bu kurallar batı demokrasilerindeki standartlar çerçevesinde olmaktadır. Önce bunun bilinmesini isterim tabii ki.

Türkiye'nin demokrasisi test edildi. Demokrasi sadece seçim değildir. Barışçıl gösteriler demokrasinin parçasıdır. Herkesin düşünceleri, inançları saygıya değerdir.  Kendi ülkesinde herkes kendini özgür hissetmelidir. İyi niyetli mesajlar alındı, gereği yapılacak. Bu saatten sonra herkes sağduyulu olmalı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem