Gül: Bu acı yürekleri dağlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , bu akşam sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yüreğini dağladığını belirttiği Türkiye’deki Suriyeli mülteci çocuğun fotoğrafını paylaştı. Gül, il ziyaretleri çerçevesinde Perşembe ve Cuma günleri Kilis ile Gaziantep’e ziya

Gül: Bu acı yürekleri dağlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , bu akşam sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yüreğini dağladığını belirttiği Türkiye’deki Suriyeli mülteci çocuğun fotoğrafını paylaştı. Gül, il ziyaretleri çerçevesinde Perşembe ve Cuma günleri Kilis ile Gaziantep’e ziyarette bulundu. Gül”ün bu ziyaretlerinin resmi boyutu Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer aldı. Ancak Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte yaptığı bu ziyaretlerinin hissi etkilerini bu akşam twitter üzerinden paylaştı. Gül, Kilis’teki Elbeyli mülteci kampını ziyaretiyle ilgili fotoğrafları da paylaştı. Gül, mülteci bir çocuğun resmine yer verdiği mesajlarında, duygusal ifadeler kullandı. Gül, Twitter”da şunları yazdı:

-Perşembe günü bir serhat şehrimiz olan Kilis’i ziyaret ettim.
-İl olduktan sonra ilk Cumhurbaşkanı ziyaretiydi. Dolayısıyla ilde büyük bir heyecan vardı.
-İlin nüfusu 90 bin ama 80 bin Suriyeli’yi misafir ediyor. İlde en ufak bir huzursuzluk ve asayiş sorunu yok.
-Kilisliler zor zamanlarında olan komşularına karşı büyük bir insanlık örneği sergiliyor.
-Suriyelilerin barındığı Elbeyli Konaklama Merkezi'nde incelemelerde bulundum.
-Dünyada benzer kamplar arasında hiçbiri bu kadar düzenli değil

Yürek dağlayan acı
-Yine de herkesin evinden yurdundan uzak kalması insana hüzün veriyor. Yürek dağlayan acılar var her birinin içinde.
-Cuma günü de geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü verdiğimiz Zeugma Mozaik Müzesi’ni de ziyaret ettim.
Binlerce yıl önce insanlığın ulaştığı sanat ve estetik zevki çok etkileyici.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem