Gözaltına alma tutanak tut

MİT'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı 'Yetkiniz değil' itirazından saatler sonra karşı hamle geldi Savcılık, 4 MİT'çi için yakalama kararı çıkarttı. Fidan, talimatla ifadeye çağrıldı.MİT Müsteşarı Hakan Fidan, selefi Emre Taner ve eski müsteş

Gözaltına alma tutanak tut

MİT'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı 'Yetkiniz değil' itirazından saatler sonra karşı hamle geldi Savcılık, 4 MİT'çi için yakalama kararı çıkarttı. Fidan, talimatla ifadeye çağrıldı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, selefi Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında bulunduğu 5 kişi mazeretsiz ifade vermeye gelmeyince İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği harekete geçti. Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Fidan, talimat gereği Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verecek. İfade vermeye mazeretsiz gelmeyen 4 kişi için ise yakalama kararı çıkartıldı. Şok kararın ardından MİT''n Beşiktaş'taki Bölge Müdürlüğü'nde hareketlilik yaşandı.

Saat 15:00 sıralarında trafik, sokak girişine konulan bir otomobille durduruldu. Resmi bir polis otosu da müdürlük binasının önüne park edildi. Hemen ardından görevde olan 2 MİT görevlisinin gözaltına alındığı öne sürüldü. Ancak bir süre sonra bu iddia yalanlandı. Polisin, hakkında yakalama kararı çıkartılan MİT'çileri gözaltına almak için geldiği ancak bu kişilerin Bölge Müdürlüğü'nde olmadığı anlaşılınca tutanak tuttuğu anlaşıldı.

BAKANLIKTAN POLİSE TALİMAT
Bu arada polise 'İçişleri Bakanlığı'ndan talimat geldi. Görseniz de gözaltına almayın. MİT'e gidip 'burada yok' diye tutanak tutun. Üç-beş gün içinde yasal düzenleme yapılacak' talimatı verildiği iddia edildi.

TANER VE GÜNEŞ EVDE YOK
Yakalama kararının UYAP üzerinden Ankara'ya ulaşmasının ardından terörle mücadele polisi Emre Taner'in Gaziosmanpaşa'daki, Afet Güneş'in ise Çayyolu'ndaki evinin kapısını çaldı. Ancak her iki MİT'çi de evlerinde bulunamadı. Polis, tutanak düzenledi.

Görüldükleri yerde alınacaklar
KCK soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan MİT mensuplarının isimleri şöyle: Eski Müsteşar Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, halen MİT görevlisi olan Hüseyin Kuzuoğlu ve Yaşar Yıldırım.

Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için yazılan talimat UYAP üzerinden Ankara Başsavcı Vekilliği'ne ulaştı. Karar telefonla MİT'e iletildi. Fidan bu davete de icabet etmezse durum resmi bir yazıyla İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne iletilecek.

Beşiktaş'ta MİT trafiği
Saat 12.30: KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan dört MİT'çi için yakalama çıkarıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Saat 15.00: MİT'in Beşiktaş'taki İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde hareketlilik yaşandı. Trafik, sokak girişine konulan bir araçla durduruldu. Resmi bir polis otosu da müdürlük binasının önüne park edildi. Saat 17.00: Bazı televizyon kanalları, görevde olan 2 MİT görevlisinin İstanbul'da gözaltına alındığını duyurdu.
Saat 17.20: Aranan iki MİT'çinin Bölge Müdürlüğü'nde olmadığı ve polisin tutanak tuttuğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem