Gözaltına alınan 2 kişi Suriye ajanı mı ?

İstanbul'da düzenlenen iki operasyonda gözaltına alınan 2 Suriye vatandaşının, Suriye istihbarat servisi El-Muhaberat'ın ajanları oldukları iddia edildi.Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiple

Gözaltına alınan 2 kişi Suriye ajanı mı ?

İstanbul'da düzenlenen iki operasyonda gözaltına alınan 2 Suriye vatandaşının, Suriye istihbarat servisi El-Muhaberat'ın ajanları oldukları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda yaptığı iki ortak operasyonda, Suriye vatandaşı 2 kişiyi El-Muhaberat'ın ajanları oldukları iddiasıyla gözaltına aldı.

Beyoğlu'nda yakalanan Ahmet D. üzerinde yapılan üst aramasında, koordinatlama ve veri aktarımı yapan elektronik cihaz ele geçirdi. Ele geçirilen cihaz teknik elemanlarca incelendiğinde, birçok ülkenin Beyoğlu'ndaki konsolosluk binaları çevresinde tanımlanan koordinatların uydu üzerinden Şam'daki bir merkeze aktarıldığı tespit edildi.

Zeytinburnu'nda yakalanan Valid Ö.'nün ise Suriye'den gelmesini beklediği özel bir ekiple kent genelinde birçok sansasyonel eyleme kalkışacağı iddia edildi. Polis, şüphelinin telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede zanlının Suriye ile birçok görüşme yaptığı belirlendi. Öte yandan Valid Ö.'nün oluşturduğu ekibin Suriye'den getirilmesini hızlandırmak için de birçok insan kaçakçısıyla irtibat kurduğu ortaya çıktı.

Gözaltına altına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği bildirildi.

Gözaltına alınan 2 kişi Suriye ajanı mı ?

Gözaltına alınan 2 kişi Suriye ajanı mı ?

Gözaltına alınan 2 kişi Suriye ajanı mı ?

Gözaltına alınan 2 kişi Suriye ajanı mı ?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler