Göz göre göre ölüme gittiler!

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos adasına yasadışı yollarla geçmek isteyen yüzlerde kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Bazı kaçakların tekneleri batarken, 74 kaçak denizden sağ olarak çıkarıldı. 1 Suriye uyruklu kaçağın ise c

Göz göre göre ölüme gittiler!

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos adasına yasadışı yollarla geçmek isteyen yüzlerde kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Bazı kaçakların tekneleri batarken, 74 kaçak denizden sağ olarak çıkarıldı. 1 Suriye uyruklu kaçağın ise cesedine ulaşıldı.

Yurtdışına çıkmak için en yakın nokta olarak bilinen Bodrum'a Suriye uyruklu vatandaşlar akın etmeye devam ediyor. Gündüzleri şişme bot ve can yeleği almak için alış veriş yapan kaçaklar gece yarısı olunca Yunanistan'ın Kos adasına yasadışı yollarla denizden ulaşmaya çalışıyor. Her gece onlarca tekne ve yüzlerce çoğunluğu Suriyeli olan kaçaklar ölümü göze alarak gece karanlığında şişme botlarla denize açılıyor. Bazı kaçaklar denizde ölürken bazıları ise Türk Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanıyor. Yunanistan'a kaçmayı başaran kaçak göçmenler ise Yunan Sahil Güvenlik ve emniyet güçlerince yakalanıyor.

3 TEKNE BATTI 1 ÖLÜ

Gece yarısı Bodrum'un Akyarlar ve Turgutreis sahillerinden Kos Adası'na geçmek isteyen 4 metre uzunluğundaki fiber tekneyle denize açılan kaçakların teknelerinin batması sonucu 15 kaçak'tan 14 kurtarıldı, 1 kaçağın ise cesedi bulundu. Aynı koydan farklı saatlerde 2 bot ile denize açılan yaklaşık 60 kişilik gurubun botları ise fazla insan almaktan dolayı ters döndü. Denizin üzerinde kurtarılmayı bekleyen Suriyeli kaçakların imdadına sahil güvenlik ekipleri yetişti. Ekiplerin erken müdahalesi ölen ve yaralanan olmadı.

KÜREK ÇEKEREK KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Akyarlar koyundan denize açılan 4 kişilik kaçak gurup ise aldıkları küçük bir bot ile denize açıldı. ellerinde kürekler denizde yol almaya çalışan kaçakların kürekleri ters çekmeleri ile oldukları yerde dönmeye başladılar. Yaklaşık 15 dakika boyunca denize açılamayan kaçaklar daha sonra hızlı bir şekilde kürek çekerek gözlerden kayboldular. Yaklaşık 1 saat sonra sahil güvenlik ekipleri uluslar arası suya çıkmadan kaçakları kıs kıvrak yakaladı. Aynı bölgeden farklı 3 gurup daha ekipler tarafından kıs kıvrak ele geçirildi.

BATAN TEKNELER İÇİN ARAMA BAŞLATILDI

3 teknenin battığı ve 74 kişinin kurtarıldığı 1 Suriyeli kaçağın ise cesedine ulaşıldığı olay sonrasından sahil güvenlik ekipleri denizde arama yapmaya başladı. Bodrum Deniz Arama Kurtarma Deneği'de dalıçları ile gelerek denize daldı. Aramaya katılan Deniz Kurtarma ekibi çalışmalarına devam ederken Sahil Güvenlik ekipleri ise kaçaklara göz açtırmamak için ege denizinde devriye atmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler