Göz göre göre gelen ölüm!

Soma’da el konulan şirket bilgisayar kayıtlarda, karbonmonoksit seviyesinin 50’nin üzerinde olduğu, kaza günü ile kazadan 2 gün önce gaz sensörlerin uyarı vermesine rağmen önlem alınmadığı ortaya çıktı.Soma’da 301 işçinin öldüğü maden faciasının 6. gününd

Göz göre göre gelen ölüm!

Soma’da el konulan şirket bilgisayar kayıtlarda, karbonmonoksit seviyesinin 50’nin üzerinde olduğu, kaza günü ile kazadan 2 gün önce gaz sensörlerin uyarı vermesine rağmen önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Soma’da 301 işçinin öldüğü maden faciasının 6. gününde el konulan şirket bilgisayar log’larında (kayıtlarda), karbonmonoksit seviyesinin 50’nin üzerinde olduğu, kaza günü ile kazadan 2 gün önce gaz sensörlerin uyarı vermesine rağmen önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında maden işletmesinin geriye dönük bir yıllık işlemleri dahil tüm bilgi ve belgelerine el konuldu.

GÖZ GÖRE GÖRE GELEN ÖLÜM

Soruşturma savcılarının el koyduğu en önemli delil, gaz uyarı sensörlerine ait kayıtların bulunduğu bilgisayarlar oldu. Bilgisayarlarda alınan log’lar facianın göz göre göre geldiğini ortaya koydu. Log’larda yapılan incelemede gaz sensörlerinin kaza günü ve kazadan 2 gün önce uyarı verdiği, 50’nin üzerinde karbonmonoksit tespitine rağmen hiçbir önlem alınmadan maden de çalışmanın sürdüğü anlaşıldı. Karbonmonoksit miktarının deftere işlenmediği ve işletme müdürü tarafından da imzalanmadığı da belirlendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem