Google, 12 Dolara Satıldı!

Google’ın eski çalışanı olan Sanmay Ved, geçtiğimiz gün bir andaGoogle.com’un sahibi konumuna gelmeyi başardı. 12 dolar ücret ödeyerek Google.com’un sahibi olan Sanmay Ved’in saltanatı kısa sürdü. SanmayVed, domain ve web sitesi satın alma servislerinde g

Google, 12 Dolara Satıldı!

Google’ın eski çalışanı olan Sanmay Ved, geçtiğimiz gün bir andaGoogle.com’un sahibi konumuna gelmeyi başardı. 12 dolar ücret ödeyerek Google.com’un sahibi olan Sanmay Ved’in saltanatı kısa sürdü. SanmayVed, domain ve web sitesi satın alma servislerinde gezerken Google domainin boş olduğunu fark etti. Sanmay Ved, 12 dolar ödeyerekGoogle.com’un domainini satın aldı.

google.png

Google'ın web trafiğini 1 dakika yönetebildi!

Eski Google çalışanı Sanmay Ved, Business Insider’a verdiği demeçte; bu durumun bir hata olduğunu daha ilk görüşte fark ettiğini ancak yine de satın alma işlemini tamamladığını dile getirdi. Google domainini satın alanSanmay Ved, kısa süreliğine Google’ın web trafiğini kontrol etme imkanına erişti. 12 dolara Google domainini satın alan Sanmay Ved’in posta kutusu bir anda Google ile alakalı olan kurumların ve güvenlik ekibinden gelen mailleri ile dolmuş. 1 yıllık satın aldığı domaine sadece 1 dakika sahip olanSanmay Ved'in LinkedIn profili ziyaretçi akınına uğramış durumda.

sanmay-ved.jpg

Sadece 1 dakika süreyle Google.com’un sahibi olan Sanmay Ved, Google’ın durumu fark etmesiyle saltanatın sonu geldi. Google, Sanmay Ved’e gönderdiği mailde bir sistemsel bir karışıklık olduğu ve domain satın alma işleminin iptal edildiğini açıkladı.

google-12-dolar.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler