Goman dağında büyük operasyon

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin güneyinde bulunan Goman Dağı'nda yaklaşık 2 bin askerin katıldığı, hava destekli yeni bir operasyon başlatıldı.  Sabah saatlerinde başlayan büyük operasyonda korucular da görev alırken, PKK'nın internet sitelerinde kontrolü

Goman dağında büyük operasyon

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin güneyinde bulunan Goman Dağı'nda yaklaşık 2 bin askerin katıldığı, hava destekli yeni bir operasyon başlatıldı.

 

 

Sabah saatlerinde başlayan büyük operasyonda korucular da görev alırken, PKK'nın internet sitelerinde kontrolü altında bulundurduğu öne sürdüğü tepelere Mehmetçik tüm bölgeden görülebilen ay- yıldızlı bayrakları çekti.

 

PKK'lı teröristlerin geçen 23 Temmuz'da Şemdinli'ye bağlı Bağlar ve Rüzgarlı köyleri arasında yol kesip kimlik kontrolü yapmasının ardından bölgede operasyon başlattı. Bu operasyon 19 gün sürdü. Geçen ay Şemdinli İlçesi'ne baskın girişimi, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle püskürtülen PKK'nın, başta Geçimli Karakolu olmak üzere üç karakola yaptığı baskının ardından bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

GOMAN DAĞI'NDA BÜYÜK OPERASYON

 

 

Bazı siyasilerin Şemdinli'de 400 kilometrelik alanın PKK'nın denetiminde olduğu, bölücü örgütün buralara bayrak diktiğine ilişkin açıklamaları yetkili makamlar tarafından kesin dille yalanlanırken, Mehmetçik bugün Şemdinli yakınındaki Goman Dağı'nda büyük bir operasyon başlattı.

 

Şemdinli İlçe merkezinin 2- 3 kilometre güneyindeki Goman Dağı'nda zirveye bu sabah her taraftan görülen büyük boy ay- yıldızlı bayrak çekildi ve 2 bin asker, korucuların da desteğiyle bölgeyi PKK'lılardan temizleme operasyonuna girişti.

 

Özel eğitimli askerler, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ve 3'ncü Dağ ve Komando Taburu'ndan havalanan helikopterlerle Goman Dağı'nın zirvelerine indirildi. Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların bulunabileceği yerleri ateş altına aldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler