Gol Oldu, Tahliye Sandılar

 Balyoz davasına verilen arada mahkemenin kararını bekleyen bazı sanık yakınları, kantinde izledikleri Fenerbahçe maçında gol olunca sevinçlerini gizleyemedi. Gelen sesler üzerine kararın açıklandığını düşünen dışarıdaki sanık yakınları, gerçeği öğrenince

Gol Oldu, Tahliye Sandılar

 

Balyoz davasına verilen arada mahkemenin kararını bekleyen bazı sanık yakınları, kantinde izledikleri Fenerbahçe maçında gol olunca sevinçlerini gizleyemedi. Gelen sesler üzerine kararın açıklandığını düşünen dışarıdaki sanık yakınları, gerçeği öğrenince tepki gösterdi.
 
Bazı sanık yakınları ise "İçeride sanıklar yargılanıyor. Siz burada eğleniyorsunuz. Biraz empati kurun." diyerek tepki gösterdi.
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda verilen karar arası uzadıkça ilginç detaylar yaşanıyor. Davada karar verilmesini bekleyen sanık yakınlarının duruşma salonuna grip çıkmaları nedeniyle güvenlik önlemlerinin daha da artırıldığı gözlendi.
 
Duruşma salonunun bulunduğu binanın giriş kapısına çelik bariyer konulurken bir de jandarma uzman çavuşun görevlendirildiği görüldü. Duruşma salonundan telefonla görüşmek için dışarı çıkan sanık yakınları, tekrar salona girmek istediğinde görevli tarafından kimliklerinin kontrol edilerek içeri alındıkları dikkatlerden kaçmadı.
 
Öte yandan çoğunluğu erkek olan sanık yakınları ile avukatlar saat 20.00'de başlayan Fenerbahçe ile Marsilya arasındaki UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasını izlerken de ilginç detaylar ortaya çıktı. Maçın 28. dakikasında Fenerbahçe'nin attığı gol, kafeteryada büyük bir coşku ile karşılanırken bazı sanık yakınları da bu coşkuya tepki gösterdi.
 
Duruşma salonun önündeki koridorda bekleyen bazı sanık yakınları, avukatlar ve basın mensupları, yükselen seslerden davada kararın açıklandığını düşünerek hızla duruşma salonuna yöneldi. Ancak seslerin kafeteryadan geldiği anlaşılınca bu sefer sanık yakınları, maçı izleyenlere tepki gösterdi. Golün ardından kantinde ıslık çalıp, alkışlayarak 'Gol' diye sevinç çığlıkları atan taraftarlar sert dille eleştirildi. Bir kadının, "İçeride sanıklar yargılanıyor, siz burada maç seyredip eğleniyorsunuz." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Sanık yakını olan kadının, "Kapatın televizyonu, kapatın." diyerek görevlilere de tepki gösterdiği gözlendi.
 
Maçın ilk yarısının sona ermesi ile yaşanan gerginlik sona erdi. Ancak İkinci devre başladıktan sonra futbolseverler yine ekran karşısına geçti. Fenerbahçe'nin ikinci golü yine aynı sevinç gösterisiyle karşılandı. Fakat yine orada bulunan aynı sanık yakını kadın, "Yazıklar olsun. Biraz empati yapın." diye seslendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem