Gökçek: O olmasaydı yüzde 60 alırdım

Katıldığı bir televizyon programında partisinin '3 dönem' şartı nedeniyle son kez Ankara'yı yönetmeye aday olduğunu söyleyen melih gökçek, yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmesinde, "17 Aralık'tan sonra, sokak hareketleri bekleniyordu ve bunlar o

Gökçek: O olmasaydı yüzde 60 alırdım

Katıldığı bir televizyon programında partisinin '3 dönem' şartı nedeniyle son kez Ankara'yı yönetmeye aday olduğunu söyleyen melih gökçek, yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmesinde, "17 Aralık'tan sonra, sokak hareketleri bekleniyordu ve bunlar ortaya çıktı. Berkin'in ölümünün ardından sokaklar karıştı. Birden düğmeye basıldı. Bu ülkkede bu tür baronlar var ve onların en büyük destekçisi Kılıçdaroğlu. Gezi olayları olmasaydı, mübalağa etmiyorum ben yüzde 60 almıştım, kesin almıştım" dedi.

"Son 5 gün içerisinde Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili bir kaset çıkarıp ülkücüleri de sokacğa dökmek istiyorlar. Artık ülke bu kasetlerden etkilenmiyor. Ben her şeye rağmen AK Parti'nin zafer kazanacağı inancındayım" diyen Gökçek'in açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"BAŞBAKAN'I KORUMAK LAZIM"

Hizmet hareketine ben de çok yakınım ama bazıları bu yapının içinde ve Başbakan ortaya koyduğu şikayetlerde haklı. Hizmet hareketinin tabanı Başbakan'a hak veriyor. Beni arayarak, "3 kere istişareye yattım, sana oy vermeye karar verdim" diyen var. Bunun tabanı böyle saf insanlar. Bu olaylarda Tayyip Erdoğan'ı korumak lazım.

"O YÜZDEN KARIŞTIRIYORLAR"

İstanbul'da havaalanı yapılacak ve bundan dolayı 15 milyar dolar gelecek. Bu müthiş bir para. Avrupa bu parayı kaybetmeyi ister mi? İstemez ve o yüzden karıştırıyorlar. Başbakan bazı ülkelere ağabeylik yaptığı içinde rahatsızlık var. IMF'ye borç para veriyoruz. 32 baraj , 17 km otoban yapıldı; her yerde havaalanı var. Silah sanayii gelişti. Türkiye Cumhuriyeti aldı başını gitti ve durdurulması lazım. Son olayların altında faiz lobisi var.

"O KADAR PARA KUTUYA SIĞAR MI?"

Bir kutu gösterildi ve içinde milyonlar var dendi. Kutuya sığar mı o kadar para. Başbakan'ın evinde 1 milyar dolar var dediler. Bu para 1 buçuk ton eder, mümkün mü bu? Her şeyi dolarla alıyoruz. Ne olacak milletin cebine yansıyacak. Faiz lobisine vereceğiz. Faizler arttı.

"EN BÜYÜK SIKINTI TURİZM"

5 milyonluk nüfusuyla çok hızlı bir şekilde gelişen Ankara'nın en büyük sıkıntısı turizm. Bunu kırabilmek için alışveriş festivalleri yaptık. İstanbul'la yarıştık ve geçtik. 2104 felaketti çünkü Gezi olayları vardı. İnsanları 12 ay buraya çekmek içn Ankapark yaptık ve 5 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Fransa'ya 16 milyon insan gidiyor bize niye gelmesin. Özellikle ortadoğu'dan bekliyoruz. Müze kurarak inanç turizmini ve termal turizmi geliştireceğiz.

"ÖNCE KIZDI SONRA OY VERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sivil toplum örgütleriyle ilişkisi olmadığı şeklindeki ifadeler kesinlikle yalan. Bizim üniversitelerle yaptığımız ilişkileri kimse yapmıyor. Gazi Üniversitesi ile çok önemli çalışmalar yaptık. üniversite rektörleri ile işbirliği yapıyoruz ancak ikisi katılmıyor. Bunlardan biri ODTÜ ve bizden değil onlardan kaynaklanan bir durum. Ancak başımızın üstünde yerleri var. ODTÜ'nün öğrenci temsilcisi katılıyor. Bulvara da karşı çıktılar ama sonra çok sevdiler. Arkadaşımın kızı önce kızdı sonra da bana oy vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem