Göçmen teknesi battı: 1 ölü, 5 kayıp

Edirne'nin Enez ilçesinde Saros Körfezi açıklarında batan bir göçmen teknesinde 1 kişi ölü olarak bulunurken, 2 kişi balıkçı tekneleri tarafından sağ olarak kurtarıldı. Yaşanan faciada 5 kişinin ise kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam etti

Göçmen teknesi battı: 1 ölü, 5 kayıp

Edirne'nin Enez ilçesinde Saros Körfezi açıklarında batan bir göçmen teknesinde 1 kişi ölü olarak bulunurken, 2 kişi balıkçı tekneleri tarafından sağ olarak kurtarıldı. Yaşanan faciada 5 kişinin ise kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Edirne Valililiği'nden yapılan açıklamada; Enez açıklarında avlanan iki trol teknesi tarafından deniz içerisinde 2 kişinin sağ olarak bulunduğu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirildi. Bunun üzerine Enez açıklarında arama yapan Sahil Güvenlik ekipleri, Boztepe Burnu açıklarında 3,2 mil mesafede deniz üzerinde bir şahsın hareketsiz olduğunu tespit etti. Yapılan kurtarma operasyonunda deniz üzerinde bulunan kişide yaşam belirtisine rastlanamadı. Sağ olarak yakalanan 2 göçmen verdikleri ifadede lastik bot içerisinde 8 kişi olduklarını belirterek 5 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekiplerince denizden ve havadan kayıp olan 5 göçmen için arama başlatıldı.

Yapılan aramalarda henüz 5 kişinin izine rastlanılamadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, arama ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler