Gizli tanık:Atatürk'le alakası yok!

Ergenekon ana davasında dinlenen Gizli Tanık 17, yatacak yeri olmadığı için bir dönem Kadıköy'deki Kuvayi Milliye Derneği'nde kaldığını, ancak derneğin Atatürk ile uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını söyledi. Tanık, ifadesinde dernek yöneticisi ve ay

Gizli tanık:Atatürk'le alakası yok!

Ergenekon ana davasında dinlenen Gizli Tanık 17, yatacak yeri olmadığı için bir dönem Kadıköy'deki Kuvayi Milliye Derneği'nde kaldığını, ancak derneğin Atatürk ile uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını söyledi. Tanık, ifadesinde dernek yöneticisi ve aynı zamanda Ergenekon davasının sanığı olan Hüseyin Görüm ile Kahraman Şahin'in bağımlı esrarkeş olduğunu, Mehmet Fikri Karadağ'ın ise aklının yerinde olduğuna inanmadığını, aşırı ırkçı ve psikolojisi bozuk bir kişiliğe sahip olduğunu öne sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 29'u tutuklu 108 sanıklı Ergenekon ana davasının 207. duruşmasının görülmesine başlandı. Duruşmaya; İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanık Gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık 17'nin dinlenilmesine geçileceğini belirtti. Başkan Özese, duruşma salonun dışındaki gizli tanıklar için tahsis edilen odadaki Gizli Tanık 17'nin sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonuna yansıtılacağını açıkladı. Özese, daha sonra da Gizli Tanık 17'nin, kimliğini açıklayacağını, sesi bozulmadan konuşabileceğini, ancak görüntüsünün bozuk olarak yayınlanmasını istediğini ve kimliğinin de basında yayınlanmasının yasaklanmasını istediği şeklinde bir dilekçe verdiğini söyledi. Bunun üzerine tanığın kimliğinin basında yer almaması, kendisinden sadece Gizli Tanık 17 şeklinde bahsedilmesi, aksi halde suç işlenmiş sayılacağı konusunda karar verildi. Bunun üzerine gizli tanık bölümünde yer alan üye Hakim Hüsnü Çalmuk, ses sisteminin gizli tanığın sesini bozarak vermek için ayarlanmış olduğunu, normal sesin verilebilmesi için iki dakika süre verilmesini istedi. Duruşmaya kısa bir süre ara verildi. Duruşma başladığında gizli tanığın sesinin hala bozuk olduğu gözlendi.

'KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİNDEKİLER ESRARKEŞTİ'

Gizli Tanık 17, bir arkadaşının da tavsiyesi üzerine yatacak yeri de olmadığı için bir süre Kadıköy'de bulunan Kuvayi Milliye Derneği'nde kaldığını söyledi. Gizli Tanık 17, Mehmet Fikri Karadağ ile birçok üyesinin Ergenekon davasının sanığı olduğu Kuvayi Milliye Derneği'ne ilişkin yaşadığı bazı olayları anlatacağını söyledi. Derneğin Başkanı Hüseyin Görüm'ün esrarkeş olduğunu iddia eden gizli tanık, "Derneğin gençlik kolu başkanı Kahraman Şahin çok iyi bir insandır ama o da oraya girdikten sonra bağımlı olmuştur. Kuvayi Milliye deyince insanın aklına güzel şeyler gelir, Atatürk gelir. İlk başlarda duvarlardaki Atatürk resimlerine filan baktım ve çok etkilendim. Ancak zaman geçtikçe oranın, Atatürk ile ilgisi olmayan, Atatürk'ün A'sının bile olmadığı bir atmosfer olduğunu gördüm." diye konuştu.

Ergenekon ana davasının sanıkları arasında yer alan dernek yöneticileri hakkında da bazı ifadeler kullanan Gizli Tanık 17, "Hüseyin Görüm sabaha kadar esrar çeker, akşama kadar da yatardı. Bağımlı bir esrarkeşti. Gençlik kolları başkanı Kahraman Şahin de aslında iyi bir çocuktu ama sonradan o da bağımlı oldu. Hatta babası, onu kurtarmam için kaç kez bana ricada bulundu. Ayrıca Mehmet Fikri Karadağ'ın da aklının yerinde olduğuna inanmıyorum. Aşırı ırkçı bir kişiliğe sahipti. Hatta onun bir yemin töreni vardı ki hiçbir aklı başında adam o törene katılmaz." dedi.

Duruşma, gizli tanık 17'nin ifadesi ile devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem