Giresun Valisi: "Çalışmalar sürüyor"

Giresun Valisi olayın nasıl gerçekleştiğinin anlaşılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Giresun Valisi: "Çalışmalar sürüyor"
Giresun Valisi Karahan'ın yağtığı açıklamada ekiplerin olayın nasıl gerçekleştiğinin tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "İlgili kurumlardan gelen kaza kırım ekipleri, olayın nasıl gerçekleştiğini tespit için çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Karahan, büyük üzüntü içinde olduğunu belirterek, Allah'tan şehitlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da şifa diledi.

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda 7 şehidin otopsi işlemlerinin tamamlandığını belirten Karahan, "Şehitlerimizin cenazeleri, karayolu ile Giresun'a hareket etti. Şehitlerimiz için Ordu-Giresun Havaalanı'nda saat 14.00'te tören düzenlemeyi planlıyoruz. Törene Genelkurmay Başkanımız ve kuvvet komutanlarımızın heyet olarak katılmaları bekleniyor." diye konuştu.

Karahan, kazada yaralanan iki kişinin Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin devam ettiğini anımsatarak, "Yaralılarımızın durumları sevk için uygun hale geldiğinde hava ambulansı ile GATA'ya sevkleri gerçekleştirilecek. Bir yaralımızın durumunun şu an için sevkine uygun hale geldiği bildirildi. Uzmanların uygun görmesi halinde en kısa zamanda sevki gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Olayın yaşandığı bölgenin hava şartlarının genelde yağışlı ve sisli olduğunu anlatan Karahan, şunları kaydetti:

"Dün gece kaza alanı muhafaza altına alındı. İlgili kurumlardan gelen kaza kırım ekipleri, olayın nasıl gerçekleştiğini tespit için çalışmalarını sürdürüyor. Genelkurmay Başkanlığımızdan da gelen ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Olay alanı çok geniş değil, helikopter çok parçalanmamış. Yaklaşık 50 metrelik mesafede bir kaç parçası var. Vatandaşlarımız bölgeyi bildikleri için ekiplere yardımcı oldular. Duyarlı davrandılar, yaralıların bulundukları yerden çıkartılması sırasında ellerinden gelen yaptılar, çok yardımcı oldular."

Vali Karahan, bazı basın yayın organlarında pilotun helikopter düşmeden önce yakıt boşalttığı yönünde bilgiler yer aldığının anımsatılması üzerine, "Tam olarak bilemiyoruz ama olay yerinde yoğun yakıt kokusu olduğu söylendi. Neden böyle bir şey yaptığını bilemiyoruz. Helikopter düştükten sonra yangın çıkmaması için mi böyle davrandı?" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem