Giresun'da yaralanan Tuğgeneralin silah arkadaşı konuştu!

"Şehit evlerine aileyle gidilir"

Giresun'da yaralanan Tuğgeneralin silah arkadaşı konuştu!
Tuğgeneral Mustafa Doğru ile birlikte çalışan silah arkadaşı “Şehit ailelerini kendi ailesi gibi görürdü. Şehit ailelerini özellikle eş ve çocuklarımızla ziyaret ederiz. Amacımız yalnız olmadıklarını göstermektir” dedi...

Giresun'da helikopter kazasında yaralanan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’yu yakından tanıyan ve birlikte görev yaptığı bir silah arkadaşı şöyle anlattı:

“Astlarının yükünü paylaşırdı. Subayın da astsubayın da uzman çavuşun da işini yapardı. Bitlis’te özel harekat tabur komutanlığı yaptı. Günlerce arazi de kalırdı. İnisiyatif kullanır, operasyonları uzatırdı. Yerinde duramazdı. Her işi titizlik ve disiplin içinde yapar. Gösteriş ve şatafatı sevmez. Şehit ailelerine karşı hassas ve samimi bir ilgisi var. Yakın arkadaşlarından da şehitler oldu. O yüzden şehit ailelerini kendi ailesi gibi görür. Çocuklarına da her fırsatta bu bilinci aşılar. Onun için Görevin zor veya kolay olması diye bir değerlendirme yoktur. Sadece görev vardır. Bir Türk subayının sahip olduğu üstün karakter ve meslek hususiyetlerinin herbirine sahiptir.”

‘Ziyaretler ilk değil’

Komutan, helikopterde asker ailelerinin bulunmasıyla ilgili yorumlara da sert tepki gösterdi:

“Bu tür yorumları yapanlar ya TSK’yı tanımıyor ya da ART niyetli. Biz şehit ailelerini özellikle eşlerimiz ve çocuklarımızla ziyaret ederiz. Amacımız şehit ailelerine TSK’nın bir aile olduğunu ve yanlız olmadıklarını göstermektir. Bir diğer amaç da kendi çocuklarımıza şehitliğin, şehit ailesi olmanın ne olduğunu göstermektir. Bu duyguları hissettirmektir. Bu ziyaretler ilk defa yapılmıyor. Her bayram böyle yüzlerce ziyaret yapılır. Doğu’da veya Batı’da bu hep böyledir. Bayram öncesi hangi rütbelilerin hangi şehit ailesini veya karakolu ziyaret edeceğinin programı yapılır. Bölük komutanından Ordu komutanına kadar herkes bu plana dahildir. Komutanlar eş ve aileleriyle şehit ailelerini ziyaret ederler. Bizim bayramlarımız böyledir.”

"Kara ulaşımının zor olduğu sarp ve engebeli coğrafyalar da bu tür ziyaretler helikopterle yapılır. Gün içinde birden fazla nokta ziyaret edilir. Zaman kaybı olmasın, programlar aksamasın diye mümkün olan en seri yöntem kullanılır. Askeri veya sivil bürokrasi farketmez. Amaç hızlı ulaşımdır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem