Giresun'da kaymakam görevden alındı

Giresun'da Bulancak Kaymakamı görevden alındı.

Giresun'da kaymakam görevden alındı
Darbe girişimi ardından başlatılan operasyon kapsamında Giresun’un Bulancak İlçe Kaymakamı Tayfur Elbasan görevden uzaklaştırıldı.

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan'ın video paylaşım sitesi YouTube'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ve darbe girişimini övücü ifadeler kullandığı ses kaydı üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Valilik açıklamasında, "Adı geçen hakkında açılan soruşturmanın selameti açısından görevi başında kalması sakıncalı görüldüğünden, 657 sayılı D.M.K.'nun 137 nci ve 138 inci maddeleri gereğince görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Giresun Valiliği'nden yapılan bir başka açıklamada da, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 163, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 53, İl Müftülüğü'nden ve Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan 4'er, İl Jandarma Komutanlığı' ndan 3, Valilik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'nden de 1'er olmak üzere 230 kamu personelinin açığa alınarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem