"Gider, orada kalması mümkün değil”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, meselelerin sokakta çözülmesini savunan bir genel başkanın siyaseti inkar edeceğini belirterek, “O makamı da dolduramıyor. Gider, orada kalması mümkün değil” dedi.Başbakan Recep Tayyip Er

"Gider, orada kalması mümkün değil”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, meselelerin sokakta çözülmesini savunan bir genel başkanın siyaseti inkar edeceğini belirterek, “O makamı da dolduramıyor. Gider, orada kalması mümkün değil” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Sultangazi Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan’ın hedefinde muhalefet partileri ve cemaat vardı. Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunan ve kendilerinin her meseleyi siyaset zemininde çözmenin gayretinde olduğunu kaydeden Erdoğan, muhalefetinse siyaseti bir kenara bıraktığını söyledi. Başbakan, “Muhalefet hukuk ve demokrasiyi bir kenarı bırakıyor; ya sokaktan ya da terör örgütlerinden medet umuyor. Dünyanın neresinde ana muhalefet polisle çatışan eylemcilere para verir, terör örgütlerine açıktan destek verir” dedi.

"SEN ORADA NEDEN VARSIN"

“Meselelerin sokakta çözülmesini savunan bir genel başkan, kendisi, siyaseti inkar eder” diye devam eden Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Sokaktaki eylemciyi teşvik edeceksen, terör örgütlerini sırtını sıvazlayacaksan sen orada neden varsın? O makamı da dolduramıyor. Gider, orada kalması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin siyaset üretemediği için gidip Pensilvanya’nın dizinin dibine çöktüğünü ve oradan medet umduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, şimdiki hedefin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AK Parti’nin çıkaracağı adayı zedelemek olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler