Gıda ve içkiye de karekod geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çay, bal, zeytinyağı, bebek maması, enerji içecekleri, gıda takviyeleri ve bitkisel yağlar ile alkollü içeceklerin karekod ile satışa sunulması için çalışma yapıyor. Bakanlık, tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi

Gıda ve içkiye de karekod geliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çay, bal, zeytinyağı, bebek maması, enerji içecekleri, gıda takviyeleri ve bitkisel yağlar ile alkollü içeceklerin karekod ile satışa sunulması için çalışma yapıyor.
 
Bakanlık, tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için tedbirler almaya devam ediyor.
 
Bu kapsamda takibin ve denetimin etkin şekilde yapılmasına imkan tanıyan ve özellikle ilaçlardaki kullanımıyla bilinen karekodlar, gıda maddeleri ve alkollü içeceklerde de yer alacak.
 
İlk etapta alkollü içecekler, gıda takviyesi, bal, zeytinyağı, bebek maması, enerji içeceği, bitkisel yağ, siyah çayda kullanılacak bu sistemin devreye girebilmesi için Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'nde değişikliğe gidilecek.
 
Bu düzenlemenin ardından tüketici, satın aldığı ürüne ilişkin tüm verilere karekod üzerinden erişebilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem