Gıda takviyesi reklamlarına ceza!

Reklam Kurulu, yanıltıcı içerikli "gıda takviyesi" reklamları nedeniyle 1,2 milyon lira para cezası verdi.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın koordinasyonunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Gıda takviyesi reklamlarına ceza!

Reklam Kurulu, yanıltıcı içerikli "gıda takviyesi" reklamları nedeniyle 1,2 milyon lira para cezası verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın koordinasyonunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri ile toplantı yapıldı.

Bazı "gıda takviyesi" reklamlarında vatandaşların yanıltıldığı ve bu durumun da kamu sağlığı üzerinde ciddi tehdit oluşturduğunun değerlendirildiği toplantıda, mevzuata aykırı ve yanıltıcı reklam ve tanıtımlar için idari para cezasının yanı sıra, caydırıcı tedbirlerin uygulanmasına karar verildi.

57 REKLAMA DURDURMA VE CEZA

Bu kapsamda Reklam Kurulu, 2013'ün ilk üç ayında incelemeye alınan 59 gıda takviyesi reklamından 57'sine durdurma ve 1,2 milyon lira para cezası verdi.

Kurul, 2012'de de 236 gıda takviyesi reklamından 235'ini mevzuata aykırı bulmuş ve söz konusu reklamlara durdurma ve toplam 2,6 milyon lira para cezası uygulamıştı.

ÖRTÜLÜ REKLAMLAR

Bu yılın ilk üç ayında "örtülü reklam yapıldığı" belirlenen 18 dosyayla ilgili durdurma ve 1,1 milyon lira idari para cezası verildi. Geçen yıl da söz konusu reklamlar nedeniyle 32 dosya için 1,3 milyon lira idari para cezası uygulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem