"Gıda sektörü çok büyük ticari değer taşıyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda sektörünün çok büyük ticari değer taşıdığını, enformatik kirliliğin sektöre zarar verdiğini belirtti.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Eker, Türkiye Gıda ve İç

"Gıda sektörü çok büyük ticari değer taşıyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda sektörünün çok büyük ticari değer taşıdığını, enformatik kirliliğin sektöre zarar verdiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Eker, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde TGDF ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) arasında bilgi ve teknoloji paylaşımını öngören bir protokol imzalandı.

Eker, burada yaptığı konuşmada, gıdada yaratılan enformatik kirliliğe karşı sektörün, kamuoyunu doğru bilgilendiren çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti. 

Gıda sektörünün çok büyük ticari değer taşıdığını belirten Eker, enformatik kirliliğin sektöre zarar verdiğini kaydetti. Eker, konunun uzmanı olmayan kişilerin, kişisel amaçlarla yanlış bilgi verdiğini vurgulayarak, sektörde faaliyet gösterenlerin yanlış bilinenleri ve gerçekleri kamuoyuna anlatmaları gerektiğine işaret etti. Eker, sağlıklı beslenmenin kendileri için önemli olduğunun altını çizerek, "Zaten mevzuatımızda, kodeks çalışmalarımızda var. Zaten sektörle birlikte çalışıyoruz. Dolayısıyla biz toplum sağlığına zarar verecek bir unsurun gıdanın muhteviyatına katılmasına izin vermeyiz. Bunu da sektörle birlikte planlıyoruz. Toplumun bilgilendirilmesi birtakım negatif etkilerin bertaraf edilmesi yönünde de tedbir alınması lazım. 'Gıda terörü var' şeklinde topluma haksızlık yapılıyor" ifadelerini kullandı.

TGDF Başkanı Kopuz da gıda sektörünün büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu alanda önemli reformlar yaptığını ifade etti.

TAGEM ile TGDF ile arasında imzalanan bilgi ve teknoloji paylaşımını hedefleyen karşılıklı mutabakat ve işbirliği anlaşması, tarımsal AR-GE faaliyetleri sonucunda oluşan bilgi, çeşit, tür, yeni ürün, yöntem ve teknolojilerin gıda sektörüne aktarılması ve sektörün bu çıktılardan faydalanmasına yönelik çalışmaların paylaşılmasını öngörüyor. Söz konusu anlaşma, üniversitelerin işbirliğine dahil edilmesini ve altyapı imkanlarının mevzuat çerçevesinde ortak kullanılmasını da içeriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem