’’Geziciler fikri olmayanlardır’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Düşüncenin yetersiz kaldığı, fikirlerin konuşamadığı yerde silahlar, taşlar, sopalar konuşur. İşte bu Geziciler var ya Geziciler, onlar fikri olmayanlardır. Onlar düşüncesi olmayanlardır. Onlar dikili bir ağacı olmayanlardı

’’Geziciler fikri olmayanlardır’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Düşüncenin yetersiz kaldığı, fikirlerin konuşamadığı yerde silahlar, taşlar, sopalar konuşur. İşte bu Geziciler var ya Geziciler, onlar fikri olmayanlardır. Onlar düşüncesi olmayanlardır. Onlar dikili bir ağacı olmayanlardır. İşte siz öyle bir gençlik olmayacaksınız. Siz kalemle konuşacaksınız” dedi.

Başbakan Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda İstanbul’un fethinin 561. yıldönümü dolayısıyla Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği’nce düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı. Burada kürsüye davet edilen Başbakan Erdoğan, sözlerine yarışmada dereceye girenleri tebrik ederek başladı. Erdoğan, “Yazdıkları eserler dereceye giren kardeşlerimi tebrik ediyorum Dün akşam Küçükçekmece’de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’li kardeşlerimizle bir araya geldik. Orada da binlerce gencimizle İstanbul’umuzun fethini büyük bir coşkuyla idrak ettik. Oradaki kardeşlerime de söyledim. Fethin ruhunu çok iyi anlamak, Fatih Sultan Mehmet ufkunu, vizyonunu ve özellikle onun bizlere emanet bıraktığı fetih şuurunu çok iyi anlamalıyız. Bizim millet olarak tarihimizle aramıza set çekmek istediler. Ecdadımızla aramızdaki irtibatı koparmak istediler. Bizi kendi öz değerlerimize, kendi öz kültürümüze ve özellikle kendi kavramlarımıza yabancılaştırmak istediler. Fetih kavramını olumsuz göstermek için asırlarca sinsice mücadele verdiler” dedi.

Fethin bir işgal değil, değişim ve dönüşüm olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Burada bir kez daha hatırlatmak isterim; fetih işgal değildir, fetih ilhak değildir, gasp etmek değildir, zorla ele geçirmek değildir. Fetih açmaktır. Fetih zalime dur diyebilmek, zulme itiraz edebilmektir. Fetih başkalarının topraklarını işgal etmek, onların içişlerine müdahale etmek değildir. Onun içindir ki Fatih’in Osmanlı’nın adaletini duyanlar, onu hissedenler; ‘başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz’ diyerek Fatih’i çiçeklerle karşılamışlardır. Fetih değişimdir, dönüşümdür. Ülkesi, milleti ve tüm insanlık için sürekli en iyiyi arayıştır. İşte siz bu ülkenin gençliği olarak fetih ve fetih ruhunu çok iyi anlamak ve anlamakla yetinmeyerek asrın idrakine de bunu anlatmak zorundasınız. Gençler, siz tarihinizden utanmayacaksınız, tarihinizden çekinmeyeceksiniz, siz tarihinize sırtınızı dönmeyeceksiniz. Unutmayın kökü olmayanın istikbali olmaz” diye konuştu.

“ECDADIMIZ FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTTÜ, BİZDE MARMARAY’I DENİZLERİN ALTINDAN YÜRÜTÜYORUZ”

Başbakan Erdoğan, “Ecdadımız Fatih gemileri karadan yürüttü, bizde Marmaray’ı denizlerin altından yürütüyoruz. Sizlerden rica ediyorum gençler, tarihiniz mutlaka ve mutlaka öğrenin. Tarihinizi sağlıklı kaynaklardan okuyun ve öğrenin. Türkiye içinde medeniyetimin muhteşem eserlerini asla öksüz bırakmayın. Diyarbakır’da Ulu Cami’den, Edirne’den Selimiye’ye kadar, Sivas’ta Divriği Camii’nden İstanbul’un muhteşem tarihi eserlerine kadar, Ağrı’da İshak Paşa Sarayı’ndan Bursa’da Yeşil Türbe’ye varana kadar dünyanın hayranlık duyduğu eserleri mutlaka ziyaret edin” diye seslendi.

“UNUTMAYIN, FİKRİN BİTTİĞİ YERDE ŞİDDET BAŞLADI”

Gezi eylemcilerini eleştiren Başbakan Erdoğan, “Ne kadar birikimli, ne kadar donanımlı gençler olursanız şiddet, çatışma, münakaşa kendisine yaşam imkanı bulamayacaktır. Unutmayın fikrin bittiği yerde şiddet başladı. Düşüncenin yetersiz kaldığı, fikirlerin konuşamadığı yerde silahlar, taşlar, sopalar konuşur. İşte bu Geziciler var ya Geziciler, onlar fikri olmayanlardır. Onlar düşüncesi olmayanlardır. Onlar dikili bir ağacı olmayanlardır. İşte siz öyle bir gençlik olmayacaksınız. Siz kalemle konuşacaksınız. Siz bilgisayarlarınızla konuşacaksınız. Tarihinizden, kültürünüzden aldığınız o güçle konuşacaksınız, onunla yazacaksınız. Gençler ailesinden iyi bir eğitim almayan öyle nesiller var ki, ne yazık ki kandırılmaya çok müsait oldular” dedi.

Eğitimin önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, “Okullarında iyi eğitim alamayan gençler istismara açık nesiller oldu. Kendi öz medeniyeti, kendi milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmış gençler. Uyuşturucuya, bağımlılığa, eli kanlı silahlı terör örgütlerine, işte bakın Diyarbakır’da gördüğünüz dimi 23 Nisan’da yavrular dağa kaçırıldı. Ne diyordu o gözü yaşlı anneler, o malum BDP’nin temsilcilerine; ‘Sizin evlatlarınız ABD’de, İngiltere’de okuyor, bizim yavrularımızı neden dağa kaçırıyorsunuz’ diyorlardı. Kendi evlatları dağda değil, ABD’de, İngiltere’de ama o ağlayan anaların, babaların evlatları dağa kaçırılmış. Niye, çünkü bunlarda milli ve manevi değerler yok. Bunlar uzaklaştırılmışlar. Uyuşturucu, eli kanlı, molotofkokteyli ve bunlarla birlikte her türlü ahlaksızlık var” diye konuştu.

Konuşmasında Pennsylvania üzerinden Fethullah Gülen’e yüklenen Başbakan Erdoğan, “İşte cemaat görüntüsü altında ne yazık ki kan emici istismar yapılanmalara da maalesef açık oldular. Terör örgütleri, istismarcı örgütler, silah ve uyuşturucu baronları madden ve manen zayıf gençler üzerinden kirli emellerini gerçekleştirmek isterler” diyerek gençleri uyardı. Erdoğan, “İşte size, tarihinize, medeniyetinize, millet ve vatan şuuruna sahip çıkarak bu istismarcı tuzaklardan uzak kalmanız lazım” dedi.

Gezi olaylarını anımsatan Başbakan Erdoğan, “Bir yıl önce bunun provasını İstanbul’da yaptılar. Büyük Türkiye’yi durdurmak için gençleri kullandılar. Türkiye ekonomisine darbe vurmak için gençleri kullandılar. Türkiye’nin yurt dışındaki imajını sarsmak için sokaklarda gençleri kullandılar. Çözüm sürecini sabote etmek, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak için gençlerimizi kullandılar. Kadıköy’ün duvarlarından ne yazıyordu biliyor musunuz; ‘zulüm 1453’te başladı’. Bunu yazan köksüz ve hain bir zihniyetin karanlık hedefleri için kullanılan gençlerdi. O gençlere Ankara’da TC bayrağını dahi yaktırdılar. Mısır’daki gençleri de tahrik ettiler. Ülkeyi ne hale getirdiklerini görüyorsunuz. Esmamızı öyle şehit ettiler. İşte Ukrayna’da gençleri istismar ederek onları da sokağa döktüler. Türkiye’mizde bunu başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü Türkiye’de 1453’e sahip çıkan bir gençlik var. Türkiye’de 1071’e sahip çıkan bir gençlik var. İşte o gençliğin sabrı, tahammülü bir yıl önceki o tuzağı bozdu, dağıttı, darmadağın etti. Bugünlerde aynı tuzağı yeniden canlandırmak istiyorlar. Bir kez daha sahneye çıkmak istiyorlar” diye konuştu.

Sanat dünyasından bazı tanınmış isimlerin yaptığı eylem çağrılarını ağır bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, “Artist görünümünde, sanatçı görünümünde bir takım müspetteler yeni yıkımlar, yeni acılar, yeni ölümler yaşansın diye isyan çağrıları yapıyorlar. Ama bu gençlik bu çağrılara asla kulak asmayacak. Bu gençlik bayrağının tekrar yakılmasına asla izin vermeyecek. Ama bu ülkenin gençliği onlar gibi sokağa çıkmayacak. Eline taş, molotof, silah almayacak. Siz kitaplarınızla bu ülkeye sahip çıkacaksınız. Siz sizlere dağıttığımız bilgisayarlarla, bilgisayar tabletlerle okuyarak anlayarak istiklalimize sahip çıkacaksınız. Siz tahriklere gelmeyeceksiniz. Çatışma senaryolarına boyun eğmeyeceksiniz. Onlar ayırmaya, bölmeye çalışsa da siz birleştirmenin mücadelesini vereceksiniz” şeklinde konuştu.

Cemaatin sinsi faaliyetlerine karşı gençleri uyaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cemaat adı altında örgütlenen istismarcılara karşın lütfen dikkatli olun. Temel kaynakları, temel referansları çarpıtarak bunları kirli çıkarları için hatta ülkelerine ihanet için kullananlara biz fırsat tanımıyoruz, sizlerde fırsat tanımayın. Kur’an-ı Kerim’i, Hz. Peygamberi, alimleri, gönül insanlarını dahi kendilerine vasıta edecek kadar alçalanlara hiçbir zaman imkan tanımayın. Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara inanmayın, prim vermeyin. Unutmayın bize Allah’ımız yeter, bize peygamberimiz yeter, bize kitabımız Kur’an-ı Kerim yeter. Başka kaynak aramaya gerek yok, bize bu kaynak yeter. Sevgili gençler ‘Pennsylvania’daki zad dediyse doğrudur’ diyen bir mantık bir Müslüman’ın mantığı değildir. Zira sevgililer sevgilisi peygamber söyledi ise doğrudur, onun dışındaki hikayedir. Kimse bizi bu oyunlarla aldatmasın. Ve maalesef böyle aldattılar. Ubudiyet, uluhiyet denilen bu itikadı kavramlara dikkat ederseniz bunlar girmiyor. Neden bu kavramlara girmiyorsunuz. Girin bu kavramlara. Çünkü bu kavramlara girdikleri zaman boğulacaklar bunu biliyorlar. Zira yaptıkları budur. Ülkesine ihanet eden hainleri vatanseverlerden ayırın. Sahte ve gerçekleri görmenizi önemle rica ediyorum” dedi.

“İNTERNETİ MUHTEMEL TEHDİTLERİNİ GÖREREK BUNA KARŞI DİKKATLİ OLARAK KULLANIN”

Gençleri internet ortamındaki tehlikelere karşın uyaran Başbakan Erdoğan, “Sevgili gençler sizlerden bir ricam daha var. Lütfen modern iletişim imkanlarını, bilgisayarı, interneti muhtemel tehditlerini görerek buna karşı dikkatli olarak kullanın. Facebook’un, Twitter’ın, Youtub’un esiri asla olmayın. İnternetin getirdiği görsel çılgınlıklara, sanal ilişkilere teslim olmayın. İnternet ve bilgisayarın sizin milli ve manevi değerlerinizi örselemesine, vaktinizi çalmasına, ruhunuzu kirletmesine asla mahal vermeyin” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem